A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Őrült éjszaka Las Vegasban, így védett címet a Chiefs + videó

Hosszabbításban, a Kansas City Chiefs 25-22-es győzelmével ért véget az idei Super Bowl. A San Francisco 49ers elleni sikerrel a Kansas City Chiefs tizenkilenc év után az első csapat lett, amely megvédte NFL-bajnoki címét. A Kansas City irányítója, Patrick Mahomes a harmadik győztes döntőjében is a legértékesebb játékos, azaz a Super Bowl MVP lett, ezt korábban még soha senki nem mondhatta el magáról.

2024. 02. 12. 7:09
Travis Kelce Andy Reid Kansas City Chiefs Super Bowl
Fotó: X/NFL
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon lassan indultak be a támadósorok, a Super Bowl első félideje alig hozott pontokat. Különösen a San Francisco 49ers védelme teljesített kiemelkedően, a címvédő Kansas City Chiefs másodpercekkel a második negyed vége előtt került fel a táblára Harrison Butker huszonnyolc yardos mezőnygóljával, amely 10-3-ra módosította az állást. A Chiefs azonban ugyanúgy megfordította az idei, Las Vegas-i döntőt is, mint a négy évvel ezelőtti, szintén a 49ers ellen játszott Super Bowlt.

Patrick Mahomes Super Bowl Kansas City Chiefs San Francisco 49ers Las Vegas
Patrick Mahomes, a Kansas City Chiefs irányítója harmadszor is Super Bowl MVP lett. Forrás: X/NFL

Az első félidő egyetlen touchdownja sem irányító passzából született, a 49ers trükkös játéka végén az elkapó Jauan Jennings dobta a labdát Christian McCaffrey kezébe, aki az idény leghatékonyabb TD-gyárosaként élete első Super Bowlján is bejutott a célzónába.

Addigra már túl voltunk egy Super Bowl-csúcson, Jake Moody, a 49ers újonc rúgója ötvenöt yardról értékesített mezőnygólt. A rekord nem élt sokáig, Harrison Butker a második félidőben ötvenhét yardról is betalált a póznák közé, azzal azonban még mindig csak faragott hátrányából a Chiefs.

A harmadik negyed végén viszont már vezetést szerzett a címvédő, Patrick Mahomes passzából Marquez Valdes-Scantling ért el touchdownt.

Erre Jennings a TD-passz után hatpontos elkapással jelentkezett, Moody extra pontját viszont blokkolta a Chiefs. Mezőnygólok következtek, Butker negyedik sikeres kísérletével, három másodperccel a rendes játékidő vége előtt a Chiefs ismét egyenlített, és kiharcolt a hosszabbítást.

 

Hosszabbításban dőlt el a Super Bowl

Először a 49ers támadhatott, és újabb mezőnygólig jutott, 22-19-es vezetésnél a védelem megnyerhette volna a meccset a San Franciscónak. Hamar negyedik kísérletre kényszerítette Mahomesékat a 49ers, ám az irányító a futásával kitört a szorult helyzetből, majd hibátlan támadássorozattal győztes touchdownig vezette a Chiefst. A sorsdöntő elkapást Mecole Hardman mutatta be.

A Kansas City Chiefs története során negyedszer, az elmúlt öt idény alatt harmadszor lett Super Bowl-győztes, és tizenkilenc év óta az első NFL-csapat lett, amely megvédte a címét. Pedig a fogadóirodák idénybeli utolsó három meccsén, beleértve a 49ers elleni döntőt is, egyaránt a Chiefs ellenfelét tartották esélyesebbnek.

– A Chiefs sohasem esélytelenebb – üzente a díjátadón Patrick Mahomes, aki az első amerikaifutballista lett, aki első három Super Bowl-győzelme során kivétel nélkül a döntő legjobbja, azaz Super Bowl MVP lett.

Super Bowl

Kansas City Chiefs–San Francisco 49ers 25-22 (hosszabbítás után)

 

Borítókép: Andy Reid és Travis Kelce ünnepli a Kansas City Chiefs címvédését (Forrás: X/NFL)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.