Szoboszlai Dominik piros lapot érdemelt? A korábbi vb-döntő bírója világos választ adott

Szoboszlai Dominik rangadók előtt áll. A Liverpool következő három ellenfele a Chelsea, az RB Leipzig és az Arsenal lesz. A magyar futballistának fel kell rá készülnie, hogy az Ágyúsok otthonában az Arsenal-szurkolók egyik fő céltáblája lehet, utóbbiak ugyanis több mint egy hónapja képtelenek belenyugodni abba, hogy Szoboszlai Dominik nem kapott piros lapot a Nottingham Forest elleni bajnokin. A 2010-es világbajnoki döntő játékvezetője, Howard Webb szerint nincs igazuk az Arsenal drukkereinek.

2024. 10. 18. 10:16
 Liverpool FC v Nottingham Forest FC - Premier League
Liverpool's Dominik Szoboszlai is in action during the Premier League match between Liverpool and Nottingham Forest at Anfield in Liverpool, England, on September 14, 2024. (Photo by MI News/NurPhoto)NO USE FRANCE
Szoboszlai Dominik presztízsmeccsekre készül a Liverpool mezében Fotó: MI News via Reuters Connect
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szoboszlai Dominik körül zajlik az élet. A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya duplájával döntő szerepet játszott a mieink hétfői, Bosznia-Hercegovina elleni sikerében, majd még több gratuláló üzenetet kapott a közösségi médiában, miután eljegyezte párját. Szoboszlai a következő napokban is egymás után vívja a presztízsmeccseket: a Liverpool vasárnap a Chelsea-t fogadja a Premier League-ben, jövő szerdán Szoboszlai korábbi klubja, az RB Leipzig ellen szerepel a Bajnokok Ligájában, majd következik az Arsenal elleni PL-rangadó. Az Ágyúsok szurkolóinak Szoboszlai elleni támadásait most éppen a 2010-es vb játékvezetője, Howard Webb igyekezett megfékezni.

Former referee Howard Webb (M) watches his partner Bibiana Steinhaus who made her debut as Bundesliga referee in the German Bundesliga soccer match between Hertha BSC and Werder Bremen at the Olympia stadium in Berlin, Germany, 10 September 2017. - NO WIRE SERVICE · Photo: Thomas Eisenhuth/dpa-Zentralbild/ZB (Photo by Thomas Eisenhuth / ZB / ) Szoboszlai Dominik piros lap Liverpool Arsenal
Howard Webb szerint egyértelműen jó döntés volt, hogy Szoboszlai Dominik nem kapott piros lapot (Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Thomas Eisenhuth)

Az Arsenal drukkerei több mint egy hónapja képtelenek belenyugodni abba, hogy Szoboszlai Dominik a Nottingham Forest ellen 1-0-ra elveszített bajnokin nem kapott második sárgát, így piros lapot sem.

Miért támadják Szoboszlai Dominiket az Arsenal szurkolói?

Szoboszlai a ráadásban sípszó után elrúgott egy labdát, s az Arsenal drukkerei azért lovagolnak ennyit az ügyön, mert a londoni csapat már két piros lapot (Declan Rice, Leandro Trossard) is kapott úgy az idei PL-kiírásban, hogy a második sárga a labda elrúgásáért járt.

A korábbi kiváló játékvezető, Howard Webb, aki a 2010-es vb-döntőt vezette, jelenleg pedig az angol bírói kar főnöke, egyértelműen különbséget tett az esetek között.

A korábbi játékvezető megvédte Szoboszlait

– A játékra gyakorolt hatásuk alapján összehasonlíthatatlanak az esetek. Trossard 2-1-es Arsenal-vezetésnél akadályozta meg, hogy a Manchester City gyorsan elvégezhesse a szabadrúgást. A másik esetben a Liverpool 1-0-s vesztésre állt a Forest ellen, és a 94. percben a Liverpool ellen ítéltek, mire 

Szoboszlai frusztráltan keresztbelőtte a labdát a tizenhatoson, amivel a saját csapata idejét vesztegette el. Őrültség lett volna ezért megbüntetni, az ellenfél amúgy sem indult volna gyorsan tovább játszani.

 Arra kérjük a játékvezetőket, hogy értsék a meccset, az ilyen labdaelrúgásos eseteket értékeljék az alapján, hogy a másik csapat hogyan tudja újraindítani a játékát – összegezte értékítéletét Webb.

A korábbi sztárbíró szerint tehát Szoboszlainak nem járt a piros lap, az viszont kétséges, hogy Webb logikus magyarázata meggyőzi-e az elvakult Arsenal-drukkereket.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.