Az utolsó pillanatban bukta el a győzelmet a Győr a BL-ben

Nem tudott győzni a Győri Audi ETO KC hazai pályán a Brest ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében. Akárcsak egy évvel ezelőtt, 27-27-re végeztek a csapatok egy olyan meccsen, amelyen háromgólos különbség is csak egyszer, rövid időre alakult ki. Lehet hiányérzetük a hazaiaknak, de folytatódott a veretlenségi szériájuk, amely már 48 mérkőzésre nyúlik vissza.

Magyar Nemzet
2021. 01. 23. 19:41
Amorim
210123 Győr Brest kézilabda Bajnokok Ligája Nemzeti Sport Török Attila Fotó: Török Attila Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Győr az előző tíz meccsén 17 pontot gyűjtött, és ezzel már biztosan továbbjutott a csoportból a Bajnokok Ligájában, de komoly tétje volt a Brest elleni találkozónak az első két hely megszerzése szempontjából, amely automatikus negyeddöntős részvételt ér.

Danyi Gábor együttese legutóbb egy éve és egy napja kapott ki, akkor egy Siófok elleni bajnokin maradt alul, és azóta 47 meccsen maradt veretlen, amelyből csak néhány döntetlent engedett, ebből kétszer a Brest ellen, ami jelezte, hogy ha van csapat, amely képes megszorítani a győrieket, akkor az a francia.

Erről tanúskodott a legutóbbi egymás elleni meccs is, a harmadik fordulóban a vége előtt hét perccel még ötgólos hátrányban volt a Győr a Brest otthonában, ám innen is sikerült menteni az egyik pontot, kiélezett meccsen 25-25 lett a vége.

Amorim (labdával) volt a győriek egyik legjobbja Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Szorosan indult a mai mérkőzés is, az első félidő derekán Oftedal harcolt ki egy győri hetest, amelyet Kristiansen lőtt be, ezzel egyenlített 8-8-ra a magyar csapat. Előtte egy-két góllal a Brest vezetett, utána hasonló, tehát minimális különbséggel a győriek voltak előnyben.

Félidőben úgy lett 15-15 az eredmény, hogy két gólnál nagyobb különbség egyszer sem alakult egyik csapat javára sem. Nyitott védekezéssel kezdett a Győr, amely ennek köszönhetően féken tudta tartani korábbi játékosát, Ana Grost, aki öt lövésből két találatig jutott a szünetig. A győriek legjobbjai az ötgólos Kristiansen és a négygólos Amorim voltak az első félidőben, de sok hiba, elkapkodott döntések jellemezték a játékot.

A második játékrészben Gros három perc alatt két gólt dobott, annyit, mint az első félórában összesen. Ezt leszámítva hasonló mederben folyt a mérkőzés, döntetlen és maximum kétgólos különbségű győri vezetés között ingadozott az eredmény egészen a 46. percig, amikor a meccsen először léptek el három találattal a zöld-fehérek Kristiansen góljával.

Sajnos ez nem jelentett fordulópontot, a Brest nem engedte el a győrieket, egymás után három gólt dobtak a franciák, és tíz perccel a vége előtt máris újra döntetlen volt, 23-23. Egészen a végéig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a Győr az utolsó percben szerzett 27-26-os vezetést Oftedal átlövésével. De még erre is volt válasza a Brestnek, amely egyetlen másodperccel a vége előtt egyenlített ki újra.

Megismétlődött a tavaly januári eredmény, akkor ugyanígy 27-27 lett a Brest elleni meccs hazai pályán. Amorim és Kristiansen voltak a hazaiak legjobbjai hét-hét találattal, és megmaradt a Győr veretlenségi szériája, ám lehet egy kis hiányérzet az utolsó pillanatban bekapott gól miatt. A magyar csapat 18 pontjával továbbra is a csoportja élén áll.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport: Győri Audi ETO KC–Brest Bretagne 27-27 (15-15).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.