Bódog Tamás: irány Svájc?

Nincs abban semmi rendkívüli, hogy még szinte le sem fújták szombaton az NB I utolsó fordulójának mérkőzéseit, máris beindult az edzőkeringő. Az már hétfőn eldőlt, hogy Bódog Tamás és a Kisvárda útjai elválnak, Debrecenben – Szima Gábor tulajdonos szavai szerint 99 százalékig biztosan – marad Kondás Elemér az NB II-ben is, mint ahogy Feczkó Tamás is Diósgyőrben, az utolsó hét forduló vesszőfutása ellenére. Márton Gábor, a ZTE szakvezetője is kapott már ajánlatot Végh Gábortól, a zalai klub tulajdonosától. De választ még nem adott.

Ch. Gáll András
2020. 07. 01. 9:32
null
A tréner szíve szerint maradt volna, de izgatja az új kihívás Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Még fogalmam sincs, ki lesz az edző. Nagyon friss Bódog Tamás távozása – mondta lapunknak Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója, aki azonban nem most érkezett a hat húszassal, ahogy ki is derül a folytatásból.

– Friss, de nem ért váratlanul, mert már három hete tudjuk, hogy Tamást megkeresték Svájcból, azt is tudom, hogy konkrétan honnan, de megkért, hogy tartsam titokban. Szóval tudtuk, hogy komoly ajánlata van, ezért is mondtam neki, hogy nem állok az útjába, békében, barátságban váltunk el. Szíve szerint maradt volna, ugyanakkor izgatja az új kihívás, láttam rajta, hogy őrlődik, ezért is beszéltük meg, hogy inkább menjen.

Révész nagyra értékeli Bódognak a klubnál kifejtett munkáját, azt meg külön csodálattal figyelte, hogy a szakember – akinek Mainzban lakik a családja – milyen hősiesen tűrte a távollét hónapjait, hiszen a járvány idején nem állt módjában meglátogatni a szeretteit.

– Láttam, hogy mennyire szenved, de ez nem látszott meg a munkáján, mindenkinek ilyen felkészült trénert kívánok, mint amilyen Tamás. A helyezésünkkel tulajdonképpen elégedett vagyok, a nyolcadik hely nem rossz, bár megítélésem szerint a játékosállomány ereje az első hat közé predesztinálta a Kisvárdát. A keret nagyjából megmaradt az augusztus 15-én kezdődő új bajnokságra is, felhozunk néhány fiatalt az akadémiánkról, ennyi a változás – körvonalazta a terveket a sportigazgató, majd még szót ejtett arról is, ki lehet Bódog utódja a vezetőedzői poszton.

– Két portugál edzővel tárgyalok a napokban, az egyikük João de Oliveira Janeiro, aki az elmúlt idényben az NB II-ben 12. helyen végző Szeged trénere volt. Magyar edzőben nem tudok gondolkodni, annyit csalódtam az utóbbi években, mert magasra tettem a mércét… Nem kell olyan edző, nem akarom mondani, mint kicsoda, aki alighogy elkezdődött a meccs, beparkolta a csapatbuszt a tizenhatosunkra, aztán végigvédekezte a mérkőzést.

A tréner szíve szerint maradt volna, de izgatja az új kihívás
Fotó: Havran Zoltán

Márton Gábor nem ilyen edző, de ő egyelőre a ZTE alkalmazásában áll, persze még nem biztos, hogy ott is marad. A küldetését mindenesetre teljesítette, simán bent tartotta a kék-fehéreket.

– Még nem hosszabbítottuk meg a szerződésemet, egy ajánlatot kaptam már Végh Gábor tulajdonostól, amit nyilván finomítani kell, én még nem reagáltam rá, amíg ment a bajnokság, csak arra akartam figyelni. Nem olyan egyszerű ez, hogy gyere buci, hamm, bekaplak. Azt mindenképpen szeretném tudni, hogy kik maradnak meg az idei csapatból, benne van a pakliban, ha valaki jól teljesít, akkor az másnak is szemet szúr. Ez a rizikó a rövid távú szerződésekben – fogalmazott az edző.

Akinek – és ezt nem is tagadja – vannak máshonnan is ajánlatai, „tapogatózások”, ahogy fogalmazott, de a ZTE mindenképpen elsőbbséget élvez.

– Szeretem tudni, hogy mik az elvárások és hogy milyen „hadsereggel” vágok neki a hadjáratnak. Egyelőre a keretünk meglehetősen képlékeny állapotban van. Amikor idekerültem, minden világos volt, ráadásul a tulajdonos az erszényébe nyúlt, és idehozta Bőle Lukácsot és Katanecet, akik sokat segítettek. Most viszont sok játékosnak lejárt a szerződése, és bizonytalan a jövő – mondta a szakember.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.