Csak a szokásos, az új edzővel sem szakadt meg a sorozat + képgaléria

A labdarúgó NB I 22. fordulójában a Ferencváros a Honvédot fogadta. A címvédő 1-0-s győzelemmel érvényesítette a papírformát a kiesőjelölttel szemben.

2021. 02. 20. 21:19
null
Labdarúgó NB I - Ferencvárosi TC - Budapest Honvéd Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első félidőben nem sok látszott Horváth Ferenc fogadkozásából, hogy új klubja, a Honvéd a győzelemért érkezik a Groupama Arénába. Ezért persze nem feltétlenül kell hibáztatni a kispestieket, a Ferencváros otthonában a biztos védekezés és minimális kockázatvállalás gyakori taktika az itthoni ellenfelek részéről, de ettől még tény, hogy a gólszerzéshez akkor járt legközelebb a Honvéd az első játékrészben, amikor Ćivić kellemetlen hazaadással kínálta meg Dibuszt.

A Fradi játékban dominált, pontrúgások és egy-egy ritmusváltás után veszélyeztetett is. Tujvelt Uzuni szabadrúgásból, Boli akció végén dolgoztatta meg, máskor előfordult, hogy öt kispesti játékos állt a gólvonalon, hogy biztosan menteni tudjon a vendégcsapat.

Az első félidőt extrák nélkül, de profi módon hozta le a bajnoki címvédésben idén kevés kihívás elé állított Ferencváros, a második félidő elején viszont kétszer is veszélyes helyen adta el a labdát a hazai csapat, szükség is volt az első Dibusz-bravúrra a csereként beállt Gale lövésénél. Az ellentámadásból viszont Myrto Uzuni megszerezte a vezetést a Fradinak.

A Honvéd majdnem megúszta, hogy változtatnia kelljen a hozzáállásán, Zsótér egy percen belül egyenlíthetett volna, de Dibusz látványosan hárított. Így aztán valóban nyíltabb lett a játék, Uzunit a keresztléc akadályozta meg a duplázásban, Gazdagot Dibusz és Laïdouni közös erővel az egyenlítésben. Az utolsó pillanatban is egyenlíthetett volna a kispesti csapat, de Batik Bence fejese a kapufán csattant.

Nem szakadt meg a Honvéd rossz sorozata, zsinórban ötödször is gól nélkül maradt a Ferencváros ellen, és továbbra is a 11., kiesést jelentő helyen áll. A Fradi győzelmével 17 pontra növelte előnyét a vasárnap pályára lépő Puskás Akadémia előtt.

NB I, 22. forduló

Ferencváros–Honvéd 1-0 (0-0)

Gól: Uzuni (56.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.