Elek Gábor nem teregeti ki az öltöző belügyeit

A spanyolok elleni győzelemmel női kézilabda-válogatottunknak megmaradt az esélye a továbbjutásra. A 29-25-re végződő meccs után a szövetségi kapitány és a találkozó magyar főszereplői értékeltek.

Magyar Nemzet
2021. 07. 31. 16:27
null
Elek Gábor okkal örült Fotó: Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elek Gábor szövetségi kapitány úgy érezte, bármi történik a pályán, ezt a meccset egyszerűen nem veszítheti el a magyar válogatott. – Régi motoros vagyok, általában pontosan tudom, mikor van esélyünk meccset nyerni egy velünk azonos szintű vagy kicsit jobb csapat ellen, és mikor nincs. A franciák ellen nem éreztem, hogy van bennünk elég lelkierő a fordításhoz, most meg éreztem, hogy bármi történik, nem fogunk kikapni. Vannak olyan dolgok, amiket nem szeretnék kivinni az öltözőből. Annyit talán elmondhatok, hogy megértettük a lányokkal, a szakmai stáb nem tudja helyettük megoldani azokat a problémákat, amivel küszködünk. A meccs előtt is azt hangsúlyoztam, a fogadkozásból elég, most már a pályán kell bizonyítani. Amik eddig hiányoztak, azok most „jöttek”. Hátul volt egy vezéregyéniségünk, Tomori Zsuzsanna személyében, és Bíró Blanka védései is végre jöttek, mindez sokat segített a csapatnak. Támadójátékban az elején több könnyű gólt tudtunk lőni, elsősorban Márton Grétának köszönhetően. Egy nagy különbség volt a végén, előnyben kézilabdáztunk, amit nyilván sokkal jobban szeretünk, mint hátrányból próbálkozni, építkezni. Elvesztettük két rutinos játékosunkat, de Vámos Petra és Tomori Zsuzsi remekül megoldotta a feladatot elöl és hátul. Felszabadultan tudtunk játszani, Tomori Zsuzsi azt mondta, all-in lesz ma, én ezt egy fél all-innek mondanám, hiszen két nap múlva a svédek ellen kell jönnie a másik felének – értékelt a kapitány a spanyolok legyőzése után.

Bíró Blanka végre remekelt a kapuban
Fotó: Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport

– A második félidő elején nem találtuk azokat a figurákat, amikből eredményesek tudtunk volna lenni, de utána Vámos Petráék ismételten jól megoldották a helyzetet. Nem féltünk attól, hogy két percet kapunk, ha hibázunk, mert felszabadultan játszottunk és szerencsére az ellenfél többet hibázott, amit mi ki tudtunk használni. Védekezésben visszaértünk, tudtunk labdákat is szerezni, Bíró Blanka pedig hozta a védéseket, ez rengeteget számított hátul és elöl támadásban is – nyilatkozta Tomori Zsuzsanna, a válogatott átlövője.

– Megvan az eredménye, ha mi is hozzá tudunk tenni a kapuból a csapat teljesítményéhez. Sajnálom, hogy ez a lendület nem jött korábban, de remélem, hogy tudunk ebből meríteni, és a következőkben ebből kell merítkeznünk. Jó volt látni és megmutatni, hogy így is tudunk játszani, van egy ilyen arcunk is a pályán. Most minden erőnkkel a svédek elleni találkozóra koncentrálunk – fogalmazott Bíró Blanka, a válogatott kapusa.

– Nagyon boldog vagyok, fontos volt, hogy a rossz, fájó kezdés után most nyerni tudtunk, ez a jövőre nézve is nagyon fontos volt számunkra. Jól jött ki a lépés, a spanyolok pedig számunkra jó pillanatokban hibáztak. Örülök, hogy meg tudtuk valósítani, amit előzetesen megbeszéltünk. Nagyon bosszantott, hogy korábban nem tudtam annyit segíteni a társaimnak, amennyit szerettem volna, most még többet készültem és igyekeztem minden helyzetet gólra váltani, így hozzájárulni a csapat teljesítményéhez – közölte Márton Gréta, a csapat balszélsője.

A mérkőzés összefoglalója ITT látható.

A magyar válogatott sorsa hétfőn dől el: magyar idő szerint 9.15-kor a már biztosan csoportgyőztes Svédország lesz Elek Gábor csapatának az ellenfele. A győzelem nem feltétlenül jelent továbbjutást, azért kell szurkolni, hogy az oroszok legyőzzék a spanyolokat, és a brazil–francia meccs ne döntetlenre végződjön.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.