Elsötétült a világ a magyar vb-aranyérmes előtt

Berecz Zsombor folytatta kiegyensúlyozott szereplését Tokióban, nyolc futam után is dobogós helyen áll a finndingisek versenyében.

Magyar Nemzet
2021. 07. 31. 11:39
Olympic Games 2020 Sailing
Berecz Zsombor őrzi a dobogós helyét Fotó: EPA/CJ GUNTHER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igaza lett a időjárás-előrejelzéseknek: szombaton kisebb szél fogadta az olimpiai vitorlázókat, mint a korábbi versenynapokon. Ezzel teljesült a magyar világ- és Európa-bajnok, kívánsága.

– Jobban feküdt így nekem a pálya, mint két nappal ezelőtt. Nagyon jól vitorláztam, az első futamban mindenki kicserélődött körülöttem, én nem rizikóztam, a másodikban pedig szokásomhoz híven egy kicsit hátulról kezdtem, onnan zárkóztam fel – összegezte napját Berecz.

A dobogóért folyó küzdelemben az összetett sorrend nem változott, a címvédő brit Giles Scott megszerezte ötödik futamgyőzelmét, így hat helyezési ponttal vezet a spanyol Joan Cardona Mendez és kilenccel Berecz előtt. Mindössze Scott és Berecz mondhatja el magáról, hogy eddig valamennyi futamban az első tíz között ért célba.

A finndingisekre vasárnap még két futam vár, majd kedden következik a legjobb tíz számára az éremverseny az Enosima Jachtkikötőben. Berecz továbbra is az előrelépésben gondolkozik, aki érzékeltette a vitorlázás jelentette komoly erőpróbát is.

– A befutónál elsötétült előttem a világ, nem tudtam, hol vagyok, ilyen korábban csak egyszer-kétszer fordult elő. Azt tehát nem mondhatom, hogy nem hajtottam ki magam. Megerősítettem a pozíciómat az élmezőnyben, holnap hasonló jó eredmény kell, és akkor, ahogy korábban is mondtam, az utolsó futamban fog majd eldőlni a verseny. Minden pontnak lesz jelentősége a medálrészben, erősíteni kell holnap ezt a pozíciót, vagy kicsit zárkózni az élmezőnyhöz – hangsúlyozta a magyar vitorlázó.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.