Kozák Danuta keserűsége és könnyei, félbeszakadt a tévés interjú

„Amióta ide kijöttünk, nem találom magamat mozgásra sem, és emiatt lelkileg sem.”

Magyar Nemzet
2021. 08. 05. 14:31
null
Tokio 20210805 kajak kenu verseny Sea Forest versenyhelyszín Foto Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport a képen Kozák Danuta Fotó: Tumbász Hédi Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint arról beszámoltunk, Tokióban a női kajak egyesek 500 méteres döntőjében ezüstérmes lett, az ötszörös olimpiai bajnok pedig a negyedik helyen ért célba, és ez az eredmény nagyon megviselte. Összetört, miközben az M4 Sportnak nyilatkozott. Sírva fakadt, leguggolt, az interjú félbeszakadt.

– Otthon nagyon jó formában voltam, de amióta ide kijöttünk, nem találom magamat mozgásra sem, és emiatt lelkileg sem. Nehéz év volt. Biztos át fog értékelődni, de egyelőre csak a keserűség van – mondta.

Kozák Danuta szomorúsága
Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

Kozák Danuta aztán emberi tartásról tett tanúbizonyságot, összeszedte magát, visszatért és befejezte a beszélgetést. Arra panaszkodott, nem érti, mi van vele, miért nem megy neki a kajakozás. Csakúgy, mint kettesben, ezúttal is beragadt a rajtnál, s hiába eredt a többiek nyomába, nem volt esélye befogni a Tokióban immár háromszoros aranyérmes Lisa Carringtont, valamint Csipes Tamarát; sőt még a dán Emma Jörgensen is megelőzte. Őszintén azt sem hallgatta el, harmincnégy évesen nem könnyű felvennie a versenyt a többiekkel. Aztán mi mást tehetett, előre nézett, hiszen hátra van még a négyes, és a szombati döntőben újra az aranyat célozhatjuk meg.

– Bízom benne, hogy Tami (Csipes Tamara) jó szereplése, illetve Dóri (Bodonyi Dóra) sikeréhsége továbblendíti a négyest. Délután még edzünk egyet, és megnézzük, milyen állapotban vagyunk – jegyezte meg.

Az M4 Sportnak adott interjúja ITT tekinthető meg.

– Hogy mi minden futott át rajtam? Leginkább az, hogy mennyi szenvedés, könny, fáradtság van emögött. És nemcsak az enyém, hanem a családomé, a férjemé (edző-férje, Somogyi Béla – a szerk.), a kislányomé – nyilatkozott a klasszisunk később a magyar szövetség honlapjának. A döntőről szólva itt is felidézte, hogy rosszul rajtolt, és utána próbálkozott ugyan, de kevés sikerrel.

– Jobbos oldalszél volt, ami talán nekem kedvezett a legkevésbé, de nem ezen múlott. Távol voltak tőlem a riválisok, ez sem volt jó. Nem volt egy jó futam a részemről... – nyilatkozta Kozák Danuta.

 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.