Lubickol a vagány tinédzser

Junior világbajnoki címmel és az olimpiai ezüstérmes Radulovics Bojana útravalóival érkezett a Népligetbe Klujber Katrin. A Dunaújvárostól szerződtetett, 19 éves jobbátlövő tavaly egy szerencsétlen sérülés miatt maradt le a kézilabda Európa-bajnokságról, idén az élet Bajnokok Ligája-meccsekkel kárpótolja őt. És még hol van az év vége?

2019. 02. 07. 7:06
Klujber Katrin
A Ferencváros ifjú zsenije meg sem akar állni csapatával a BL-ben a Final Fourig Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Hét gólt dobtam tavaly tavasszal és most is, de azért van két fontos különbség: a BL-meccs teljesen más, mint egy magyar bajnoki, idén döntetlent értünk el a Fradival, tavaly két góllal kikaptunk a Dunaújvárossal az ETO-tól.”

Klujber Katrin 2018 márciusában a Dunaújváros színeiben dobott hét gólt a magyar bajnok, BL-címvédő ellen, az elmúlt hétvégén is összejött neki a bravúr a 32-32-re végződött mérkőzésen, immár ferencvárosi játékosként.

A Ferencváros ifjú zsenije meg sem akar állni csapatával a BL-ben a Final Fourig
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A 19 éves, filigrán átlövő villámkarriert futott be a zöld-fehéreknél, bátor játékával kiemelkedett társai közül, úgy rontott rá a győri védőfalra a múlt hét végi BL-meccsen, mint aki éppen egy bungee jumping mutatványra készül.

A vagány tinédzsernek jót tett a környezetváltás, láthatóan lubickol zöld-fehér mezben. A Ferencvárost edző Elek Gábor kifejezett kérésére érkezett Dunaújvárosból, és a sérülés, valamint egyéb okok miatt tartalékos csapatának azonnal a segítségére sietett.

A Győr ellen kétszer szerepelt, a januári bajnokin három, a február első hétvégéjén játszott BL-meccsen hét gólt szerzett. „Elek Gábor az ősz végén keresett meg, felvázolta a lehetőségeket, nem sokat gondolkoztam, valahogy éreztem, hogy most kell döntenem” – mesélte lapunknak Klujber.

A dunaújvárosi tanulóéveit végig követte Radulovics Bojana, szakértő tanácsaival buzdította a fiatal reménységet, lapunknak meg is jegyezte a tavalyi Final Four előtt, hogy ha valaki sokra viheti a csapatból, akkor az éppen a fiatal átlövő. Vagy szélső? „Ott játszom, ahová az edzőm állít, de ha rajtam múlik, akkor mindig lövő lennék.

Azon a poszton jobban hatással tudok lenni a mérkőzés alakulására, mintha a szélen játszanék.” Jóllehet, szélső poszton nehezebb lenne a dolga a Fradiban a válogatott Lukács Viktória mellett.

Akár fájó pont is lehetne Klujber karrierjében a tavalyi felnőtt Eb. A torna előtt hetekkel a Siófok elleni bajnokin bokasérülést szenvedett, s nem épült fel a kerethirdetésig, többek között ezért sem tudta kivinni Kim Rasmussen a franciaországi Európa-bajnokságra.

A negatív élményéből merített motivációt, a zöld-fehéreknél azért dolgozik, hogy beverekedje magát a felnőttválogatottba. „Háfra Noninak (Noémi – a szerk.) sikerült, jól ismerjük egymást a junior világbajnok csapatból.

Nem szeretem a nagy szavakat, de szerintem a győztes mentalitásunk sokat érhet a válogatottban. Én ezért küzdök nap mint nap, hogy valahogy beverekedjem magam a felnőttválogatottba, meg persze azért is, hogy egyszer eljussunk a Fradival a Final Fourig, és itthon, a magyar bajnokságban le tudjuk győzni a Győrt. Legutóbb nagyon közel voltunk ehhez, legközelebb sikerülhet” – mondta lapunknak a 19 éves Klujber Katrin.

Újabb fiatal az FTC-ben

A tavaly nyáron junior világbajnoki címet szerző magyar válogatott tagja, Pásztor Noémi a Ferencvároshoz igazolt. A junior vb álomcsapatába is bekerülő, tizenkilenc éves kézilabdázó tegnap csatlakozott a Fradihoz. A Budaörstől szerződtetett, 180 centiméter magas beálló Szombathelyen született és nevelkedett, 2014-ben igazolt a NEKA-hoz, majd 2017-től szerepelt a Budaörs együttesében. Danick Snelder és Hornyák Dóra kiválása után Mészáros Rea maradt a Ferencváros egyetlen választása a beálló posztra, Pásztor Noémi érkezésével bővültek Elek Gábor edző variációs lehetőségei. A fiatal beálló tegnap már a Népligetben edzett, a zöld-fehérek tervei szerint jövő szerdán, a Vác elleni Magyar Kupa-mérkőzésen mutatkozhat be tétmérkőzésen új klubjában. Pásztor a szerződése értelmében 2021. június 30-ig erősíti a magyar bajnoki ezüstérmes csapatot.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.