Nerea Pena: Sajnálom, de most nem a magyaroknak szurkolok

Azután, hogy Franciaország legyőzte Brazíliát, Oroszország is elvégezte a maga dolgát a mi érdekünkben, 34-31-re megverte Spanyolországot. Így a magyar csapatnak a saját kezében van a sorsa, ha legyőzi Svédországot, továbbjut a negyeddöntőbe. Nerea Pena, a spanyol válogatott Magyarországon is jól ismert, magyarul tökéletesen beszélő irányítója kérdésemre elmondta, most nem nekünk szurkol. Anna Vjahirjeva, az oroszok sztárja szerint a svédek nem lazítanak.

2021. 08. 02. 9:32
null
Nerea Pena ritkán tudta áttörni az orosz falat, így most a svédekenek kénytelen szurkolni Fotó: Franck FIFE / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szeretem Magyarországot, szeretem a magyarokat, nagyon sok magyar barátom van, de most meg kell érteniük, hogy nem a magyaroknak szurkolok – mondta Nerea Pena az oroszok ellen elvesztett találkozón, ami után az a helyzet állt elő, hogy ha a magyar válogatott legyőzi Svédországot, akkor pontszámban befogja a spanyolokat, és az egymás elleni mérleg neki kedvez.

Nerea Pena ritkán tudta áttörni az orosz falat, így most a svédekenek kénytelen szurkolni
Fotó: Franck FIFE / AFP

– Szerettem volna elkerülni, hogy így alakuljon, jó lett volna legalább döntetlent elérni, de most már a svédekben kell bíznunk – tette hozzá Pena, a maga szemszögéből teljesen érthetően. Véletlenül se kövezzük meg érte, hasonló helyzetben mi is így gondolkoznánk.

Hét góljával a mérkőzés legjobbja, Anna Vjahirjeva utolsóként, meglehetősen törődötten bukkant fel az interjúzónában.

– Tudom, hogyan áll a csoport, de csak magunkkal foglalkoztunk, fontos, hogy a viszonylag rossz kezdés után megszereztük a második helyet a csoportban – felelte az érdeklődésemre készségesen az orosz kiválóság. Érthető, hiszen másodikként az oroszok elkerülik a negyeddöntőben a hollandokat, igaz, viszont már az elődöntőben beleszaladhatnak a norvégokba.

Anna Vjahirjeva (középen) nép szerint ismeri a mieinket
Fotó: Franck FIFE / AFP

– Biztosan megviselte a csapatot, hogy két kulcsjátékosát, Anikót és Zitát elvesztette. Anikó a csapat szíve – felelte a kérdésemre Vjahirjeva, szerinte a magyar válogatott miért kezdte gyengén a tornát. S igen, Kovacsicsot és Szucsánszkit így, a keresztnevükön, méghozzá helyes kiejtéssel említette. A magyarázat kézenfekvő, nemcsak a válogatottban, a Bajnokok Ligájában is találkozott már velük többször is.

– Nem hinném, hogy a svédek lazára vennék a meccset, nem jellemző rájuk – Vjahirjeva végül rövid esélylatolgatást is vállalt.

Az orosz játékos jól ismeri a magyar kézilabdát, egy interjúban arról is beszélt, szívesen játszana Magyarországon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.