Rebrov: Kérdezzék a klubot a jövőmről, szeretek itt dolgozni

Megszerezte a 32. magyar bajnoki címét a Ferencváros labdarúgócsapata, miután 3-0-ra legyőzte az Újpestet a derbin az NB I 30. fordulójában. A zöld-fehérek edzője, Szergej Rebrov lapunk kérdésére reagált a szuperligára és a jövőjét firtató pletykákra is. Michael Oenning már a kupadöntőre készül az Újpesttel.

2021. 04. 20. 22:53
REBROV, Szerhij
Az ukránok megértik, hogy a Ferencváros Rebrov utódját keresi Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Ferencváros egyik legjobb mérkőzését láthattuk ebben a szezonban. Kielemeztük a Kisvárda elleni meccset és az azon elkövetett hibákat. Nagy lökést adott az is, hogy a szurkolók meglátogatták a csapatot a szállodánál. Kétségkívül a Fradinak van a legjobb szurkolótábora Magyarországon, emlékszem, amikor a BL-csoportkörbe bejutottunk, akkor is hogy ünnepeltek a stadionon kívül. Fantasztikus eredmény a három bajnoki cím egymás után. Büszke vagyok arra, hogy a Ferencvárosnál dolgozhatok, ez egy nagy klub – kezdte a sajtótájékoztatót Szergej Rebrov, a Ferencváros edzője, miután csapata 3-0-ra legyőzte az Újpestet, és ezzel megszerezte az aranyérmet.

Rebrov a Magyar Nemzet kérdésére reagált a hétfőn bejelentett szuperligára, hiszen aranyérmesként a Ferencváros a következő idényben újra a Bajnokok Ligája selejtezőjében indulhat, ám maga a sorozat már nem biztos, hogy ugyanaz lesz, mint eddig volt. – Csak a saját véleményemet mondhatom el erről. Úgy gondolom, a Fradinak óriási siker volt, hogy tavaly több mint húsz év után bejutottunk a csoportkörbe a BL-ben. Tudom, hogy az idézőjelesen kisebb kluboknak mekkora szükségük van a célokra a nemzetközi kupákban, és a szuperliga abszolút nem az ilyen csapatokra van kihegyezve, esély nincs arra, hogy a kisebb együttesek bekerüljenek oda. Pedig nekik is szükségük van célokra, például, hogy bejussanak a BL-be, még ha négy selejtezőkör után is. Persze a magyar emberek talán úgy gondolják, hogy ha az Európa-liga csoportkör után bejutottunk a BL-be, akkor most a szuperliga következik – tette hozzá viccesen Rebrov.

Lapunk kérdésére az ukrán edző röviden válaszolt a jövőjével kapcsolatos pletykákra is, de az nem derült ki, hogy a következő idényben is ő irányítja-e a Fradit. – Erről a klubot kellene megkérdezni. Még egy évig érvényes szerződésem van, és szeretek itt dolgozni.

– Szeretnék gratulálni a Ferencvárosnak, amely kétségkívül megérdemelten nyerte meg a találkozót – kezdte értékelését Michael Oenning, az Újpest edzője. – Próbáltunk támadószellemben futballozni, az első félidőben sok jó pillanatot láttam a játékosaimtól,egyedül a góllövés nem jött össze. A Fradi jó pillanatban szerezte meg a vezetést, aztán a második gól elkerülhető lett volna. Át kell gondolnunk a hátsó alakzat megszervezését. Nem adtuk fel, a második félidőben sok volt a feszült pillanat, a játékmegszakítás. Mindent beleadtunk, de eredménytelenek voltunk, ez a futball része.

Az Újpest a Budafok keddi, zalaegerszegi vereségével megnyugodhatott a bennmaradás kérdését tekintve, Oenning pedig elismerte, hogy a bajnoki meccseket már a felkészülés részének tekinti a Fehérvár elleni, május 3-i kupadöntőre.

– A múlt hét nem volt könnyű, a játékosok egy része átesett a Covid-fertőzésen, aminek van hatása – jelezte a német edző. – Ügyesen kell sáfárkodnom a játékosok erőnlétével, és bizakodóan tekintünk előre a kupadöntőre. Felszabadultan játszhatunk, hiszen a bajnokságban már nem tudunk nagy eredményt elérni, így a mai és a soron következő meccs is kiváló felkészülés a kupadöntőre, amelyet meg akarunk nyerni, és jó eséllyel várhatjuk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.