Ter Stegen szarvashibája tovább mélyíti a Barca válságát

A spanyol labdarúgó-bajnokság szombat esti rangadóján: Atlético Madrid–Barcelona 1-0.

Magyar Nemzet
2020. 11. 21. 23:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem úgy szerepel a Barcelona a bajnokságban, ahogy azt a szurkolói elvárnák, Ronald Koeman alakulata a 10. forduló előtt csak a nyolcadik helyet foglalta el a tabellán, ami úgy is halovány teljesítmény, hogy csak hét mérkőzést játszott. Három győzelem, két döntetlen és két vereség, vagyis 11 pont; erre nem lehetnek büszkék Messiék. Szombatig a harmadik helyezett Atlético Madrid is csak hét meccsen jutott túl, de ezeken 17 pontot gyűjtött – öt győzelem, két döntetlen –, így a fővárosiak abban is bízhattak, hogy most végre megszakad egy rossz sorozatuk.

Tudniillik a La Ligában legutóbb 2010 februárjában tudták legyőzni a Barcelonát, azóta hat döntetlen mellett tizennégyszer kikaptak nagy riválisuktól. Nos, ezúttal már az 5. percben megtornásztatták a vendégek kapusát, Ter Stegent, aki a levegőben úszva ütötte szögletre Saúl 20 méteres lövését. A 12. percben Llorente 10 méterről lőtt, a labda pedig a felsőlécen megpattanva szállt kapa fölé. Ezután kissé leült a játék, viszont a 41. percben megvillant a Barca is, Jordi Alba mesteri passzával Messi lépett ki a védők közül, végül éles szögből célozta meg a kaput, s Oblak hárított. S amikor azt hittük, hogy az első félidőben már nem történijk semmi, a ráadás harmadik percében megszerezte a vezetést a házigazda. Minden onnan indult, hogy Piquétől a fővárosiak térfelén két méterre elpattant a labda, Correa előre rúgta Ter Stegen pedig teljesen feleslegesen messzire kifutott a kapujából, hogy elcsípje Carrasco elől. Ráfázott, mert az Atlético játékosa megelőzte, és 35 méterről az üres kapuba lőtt (1-0).

Az 57. percben Messi hajszálpontosan tette középre a labdát Lenglet fejére, a hórihorgas francia senkitől sem zavartatva fejelt öt méterrel erősen, de éppen a gólvonalon álló Oblak kezébe. Még nagyobb baj volt a Barcelona számára, hogy pár perccel később Piqué alighanem súlyos térdsérülést szenvedett, Dest állt be a helyére. A végjátékban Sergi Roberto is idő előtt hagyta el a pályát, de ő vélhetően csak izomsérülés miatt. Az eredmény már nem változott, az Atlético Madrid így megszakította a rossz sorozatát, 1-0-ra legyőzte a Barcelonát, a katalánok pedig még mélyebbre zuhantak. A fővárosi csapat a második helyre lépett a tabellán, az éllovas Real Sociedaddal azonos pontszámmal áll, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, a Barcelona pedig csak a tizedik.

La Liga, 10. forduló:

péntek:

Osasuna–Huesca 1-1

szombat:

Levante–Elche 1-1

Villarreal–Real Madrid 1-1

Sevilla–Celta Vigo 4-2

Atlético Madrid–Barcelona 1-0

vasárnap:

Eibar–Getafe 14.00

Cádiz–Real Sociedad 16.15

Granada–Real Valladolid 18.30

Alavés-Valencia 21.00

hétfő:

Athletic Bilbao–Real Betis 21.00

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.