Újra edzett a leukémiából meggyógyult válogatott kosaras

Gereben Lívia, a Szekszárd kosárlabdázója még csak 20 éves, de alighanem megvívta már élete csatáját.

2020. 05. 22. 13:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy nap volt ez egy csodálatos sportember életében: újra edzhetett. Gereben Lívia, a Szekszárd kosárlabdázója még csak 20 éves, de alighanem megvívta már élete csatáját. Egy éve diagnosztizálták nála a leukémia egy fajtáját, és azóta szó szerint az életéért küzdött. Kínkeserves hónapok, hosszú kezelések után jutott el odáig, hogy nemcsak álmodozhatott, hanem realitásként is gondolhatott a kosárlabdázásra. Ha nincs a korona-vírus-járvány, a tavaszi idény végén játék nélkül leült volna a kispadra is. Április végén a Szekszárd három évvel meghosszabbította a lejáró szerződését, ezzel is jelezve, hogy számít a fiatal, kecskeméti származású válogatott játékosra.

Szabó Gergő ügyvezető ekkor ezt nyilatkozta:

„A legnagyobb öröm Livi hosszú távú szerződtetésével kapcsolatban, hogy közel egy évvel a leukémia diagnosztizálása után egyáltalán erről beszélgethetünk. Az a fanatizmus, aminek segítségével talpra állt ebből az embert próbáló élethelyzetből, szinte gondolkodás nélkül arra sarkallt minket, hogy közösen újra felépítsük őt.”

Ehhez tegnap a játékos fontos lépést tett meg, és ezért volt nagy nap az életében: ismét edzett! Még nem a csapattársakkal, egyedül, de ez már edzés volt, fontos fejezet a visszatérésének. A klub erről videót is tett ki a honlapjára:

A Szekszárd egyébként sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Diósgyőrből átigazolta Zele Dorinát, Goree Cyeshát és Maya Skoricsot, valamint azt is, hogy már most meghosszabbították a vezetőedző, Djokics Zseljko jövőre lejáró szerződését. A Nemzeti Sportnak ezután ezt mondta arról, hogy miért emlékezetes számára ez a nap: „ A betegsége óta először edzettem Gereben Líviával itt a csarnokunkban, ami nagyon boldoggá tesz. A vele történtek nagyon megviseltek és megváltoztattak. Fantasztikus látni újra játszani.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.