A szervezők szívatták meg Valter Attilát élete első olimpiáján

Hivatalosan helyezetlenül zárt Valter Attila az országúti kerékpárosok mai mezőnyversenyében a tokiói olimpián, ám most az is kiderült, hogy miért. Huszonnégy kilométerrel a cél előtt a magyar kerékpárost és többeket megállítottak a szervezők, s mint utólag beigazolódott, teljesen értelmetlenül.

Magyar Nemzet
2021. 07. 24. 15:20
VALTER Attila
Tokió, 2021. július 22. Valter Attila kerékpárversenyzõ edz a Fuji-tó mellett Kawaguchikoban, 2021. július 19-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy megírtuk , az ecuadori Richard Carapaz győzelmével zárult a kerékpáros-mezőnyverseny az olimpián, pedig helyezetlenül zárta a versenyt. A 23 éves magyar bringás, aki az idei Giro d’Italián robbant be a nemzetközi élmezőnybe azzal, hogy három napig viselhette a rózsaszín trikót, azaz vezette az összetettet a háromhetes olasz körversenyen, csalódottan értékelt a hivatalos Facebook-oldalán, főként hogy szervezői hiba miatt zárt helyezetlenül pályafutása első olimpiáján.

„Az utolsó meredek hegy előtt a mezőnytől nem messze voltam, mindenképp be akartam fejezni a versenyt, ami teljesen reális volt” – osztotta meg gondolatait Valter. – „24 kilométerrel a cél előtt azonban megállítottak engem és több versenytársamat. A verseny még nem ért véget, nem értek be az elsők, nekünk pedig nem volt kifejezetten nagy a hátrányunk. 13 percet ácsorogtunk az utolsó rövid emelkedő lábánál, nem tudva, hogy mégis mi történik. Mikor látták a szervezők, hogy nincs elég jármű ahhoz, hogy levigyenek minket a célba, úgy döntöttek, tegyük meg mégis kerékpárral a verseny végét.”

Három másik versenyzővel együtt Valter Attila mindennek ellenére is limitidőn belül érkezett be a célba, a szervezők azonban mégis helyezetlenül könyvelték el. „Természetesen ez nem egy nagy eredmény, inkább semmilyen. Azonban egy ekkora versenyt mindenki megtisztel, mindenki szeretné befejezni, ahogy én is. Csalódott vagyok, hogy szervezési hibák miatt jelenleg DNF szerepel a nevem mellett” – írta erről Valter.

A magyar kerékpáros arról is írt, hogy még meg kell tanulnia feldolgozni azt, hogy a sikeres Giro-szereplés után sokan már esélyesként tekintenek rá a legnagyobb versenyeken is.

„Nehéz jó szavakat találni egy ilyen nap után. Úgy éreztem, nincs rajtam nyomás, és mindent megtettem, hogy a lehető legjobban menjen a verseny. Mégis, az elmúlt hónapok óriási támogatása járt az eszemben és az, hogy nem hagyhatom cserben azt a rengeteg embert, aki szurkol. Hatalmas pofonként ért, mikor éreztem, hogy az az eredmény amire vágyom, ti pedig kiszurkoljátok, nem lesz meg. Igyekszem ebből is tanulni és összerakni, mi kell a jobb versenyhez” – jegyezte meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.