időjárás 11°C Dezső 2022. május 23.
logo

Tom Holland súlyos poszttraumás stressztől szenved

Forrás: origo.hu
2021.01.12. 16:48
Tom Holland súlyos poszttraumás stressztől szenved

Bemutatták az első képsorokat a Cherry című filmből, amit a Bosszúállók-filmek rendezői, Anthony és Joe Russo rendeztek a Marvel-filmekből Pókemberként ismert Tom Holland főszereplésével – írja az Origó.

A Nico Walker memoárján alapuló filmben Tom Holland karakterét

dobja a barátnője (Ciara Bravo), mire ő jelentkezik Irakba katonaorvosnak. Hazatérve poszttraumás stressztől szenved, amit drogokkal enyhít, és amikor elfogy a pénze, bankokat rabol.

A film az Apple TV+ műsorán debütál március 12-én, február 26-án pedig szűkebb körű moziforgalmazásba is kerül.

https://youtu.be/W_AZBr2H5ZI

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Ezek a hollywoodi sztárok legsötétebb családi titkai

Van olyan, akinek a nővéréről derült ki, hogy az anyja, mást az apja szoktatott rá a drogra és van, akinek a 20. század egyik leghíresebb bérgyilkosa az apja. Jönnek a legsötétebb múltú sztárok:

Woody Harrelson

A háromszoros Oscar-jelölt színész (Larry Flynt, a provokátor, A harcmező hírnökei, Három óriásplakát Ebbing határában) apja, Charles Voyde Harrelson azzal írta be a nevét az amerikai krimitörténetbe, hogy ő követte el a 20. század első megrendelt gyilkosságát egy szövetségi bíró, John H. Wood Jr ellen.

A bérgyilkos apát később az Egyesült Államok 35. elnöke, John Fitzgerald Kennedy elleni halálos merénylettel kapcsolatban is szóba hozták, miután a Wood bíró meggyilkolását megrendelő kábítószerkereskedő, Joseph Chagra azzal az információval igyekezett saját büntetését enyhíteni, hogy azt vallotta, Harrelson azzal dicsekedett neki, ő ölte meg Kennedy-t. De 2003-ban Chagra azt is állította: nem is a korábban más gyilkossági ügyben már 15 évre elítélt, de jó magaviselettel 5 év után szabadult Harrelson ölte meg Wood bírót – ekkor Woody Harrelson próbált apjának perújrafelvételt kijárni, sikertelenül.

Amiben az is közrejátszhatott, hogy a bérgyilkos apa (két másik társával) 1995-ben megpróbált megszökni az atlantai fegyházból. Ezután átszállították a maximális biztonságú illinois-i fegyházba, itt is halt meg 2007-ben, 68 évesen, szívinfarktusban – ugyanabban az évben, amikor fia eljátszotta a cinikus Carson Wells bérgyilkost a Coen fivérek Cormac McCarthy-adaptációjában, a Nem vénnek való vidék-ben.

Robert Downey Jr.

Az amerikai színész pályája elején jóformán önmagát alakította a Bret Easton Ellis regényéből készült Fagypont alatt-ban (1987, r.: Marek Kanievska): jó módú, drogfüggő, kontrollvesztett fiatalt. Nem sokkal azután, hogy a Chaplin (1993, r.: Richard Attenborough) címszerepéért Oscar-díjra jelölték, valamint elnyerte a BAFTA-díjat, majd a Rövidre vágva (1994, r.: Robert Altman) színészgárdájával együtt a Golden Globe-gálán és a velencei filmfesztiválon is elismerték tehetségét, nem annyira színészi játéka, sokkal inkább önpusztító életvitele miatt került címlapokra: 1996 és 2001 között több ízben állt bíróság előtt drogügyei miatt.

Tovább