Állami tiszteletadással búcsúztatták el Jean-Paul Belmondót

Állami tiszteletadással búcsúztatták el csütörtökön Jean-Paul Belmondo legendás francia színészt, aki 88 évesen hunyt el hétfőn.

Forrás: MTI2021. 09. 10. 8:49
BELMONDO, Jean-Paul
Prizs, 2021. szeptember 9. A francia kztrsasgi rsg zenekara Jean-Paul Belmondo francia sznszt brzol kp eltt ll a sznsz llami gyszszertartsn a prizsi Invalidusok dszudvarn 2021. szeptember 9-n. A sznsz szeptember 6-n, 88 ves korban hunyt el. MTI/EPA pool/Ian Langsdon Fotó: Ian Langsdon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Sosem hagyta abba a boldogság keresését, de adott is boldogságot” – mondta Victor Belmondo, a sztár unokája, aki maga is színész. Mellette volt a többi unoka és Belmondo legkisebb gyereke, Stella is az Invalidusok udvarában rendezett gyászszertartáson.

„Szeretjük Belmondót, mert olyan volt, mint mi” – hangsúlyozta Emmanuel Macron elnök gyászbeszédében.

„Zsaru, gazember, mindig nagyszerű” – folytatta az államfő, aki szavaival Belmondo első nagy sikerére, a francia új hullám ikonikus darabjára, a Kifulladásig című filmre utalt, amellyel 1960-ban egy csapásra híres lett.

A színész koporsóját A profi című film Ennio Morricone szerezte zenéjére vitték, a Köztársasági Gárda zenekara játszott.

A ceremónián sztárok sora vett részt, köztük Marion Cotillard színésznő, Thierry Frémaux, a cannes-i filmfesztivál igazgatója és Bob Sinclar dj, akinek művésznevét egy Belmondo alakította filmszereplő ihlette.

A párizsi Invalidusok udvarán a családtagokon és politikusokon, hírességeken kívül csaknem ezren vehettek részt a szertartáson, oltási igazolvánnyal kellett rendelkezniük. A kivetítők előtt is tömegek gyűltek össze, a televíziók élőben közvetítették a ceremóniát.

Este az Invalidusok kapui megnyílnak mindazok előtt, akik a koporsó előtt szeretnék tiszteletüket leróni.

Jean-Paul Belmondo temetése pénteken lesz Párizsban, előtte délelőtt 11 órakor a Saint-Germain-des-Prés-templomban tartják a gyászmisét.

Borítókép: A francia köztársasági őrség zenekara Jean-Paul Belmondo francia színészt ábrázoló kép előtt áll a színész állami gyászszertartásán. Fotó: MTI/EPA pool/Ian Langsdon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.