Kalandos története van Szikora Róbert legújabb dalainak

A kilencvenes években kérték fel Szikora Róbertet, hogy készítsen egy rock and roll albumot, ám mielőtt az eljuthatott volna a közönséghez, a kiadó csődbe ment – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 09. 29. 9:50
SZIKORA Rbert
Budapest, 2021. augusztus 19. Szikora Rbert s az R-Go lp fel a Szent Istvn-napi rendezvnysorozathoz kapcsold Retro Tabn koncerten 2021. augusztus 19-n. MTI/Mth Zoltn Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elkészült kazettákból pár százat megtartott és odaadott néhány rajongónak, a többit viszont kidobta édesanyjánál a kukába. Az albumról két dalt most a közönség is megismerhet. Hogy miként, az a Librettó beszélgetéséből kiderül.

„A 90-es években volt egy lemezkiadó, amely azt kérte, hogy készítsek egy rock and roll lemezt. Megírtam, kinyomtak több ezer borítót, tízezer kazettát, ám mire megjelent volna, csődbe ment a cég. Az elkészült kazettákból pár százat megtartottam, amit megkaptak a rajongók, a többit hónapokig dobáltam ki édesanyám kukájába” – mesélte az M5 Librettó című műsorában az EMeRTon-díjas énekes. 

Ez az egyetlen és első önálló kislemezem, volt R-GO, volt Hungária, de Szikora Róbert még nem

– árulta el a különleges lemezről az R-GO frontembere.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Szikora Róbert. Fotó: Máthé Zoltán

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.