Kovács Ákos arra a legbüszkébb, hogy a rajongói szeretik a dalt

Sok díjat kapott már pályafutása alatt Kovács Ákos, de mégis arra a legbüszkébb, hogy a rajongói szeretik a dalait. A 10 Nap Strand fesztivál egyik fő fellépőjeként a Petőfi rádió műsorvezetőjének, Bekker Dávidnak mesélt arról, hogyan őrizte meg lelkesedését mind a mai napig.

Forrás: MTVA2021. 09. 03. 8:34
KOVÁCS Ákos
Balatonvilgos, 2021. augusztus 28. Kovcs kos nekel koncertjn a balatonvilgosi Strand Fesztivlon 2021. augusztus 27-n. A fesztivlt augusztus 18- 22, valamint 25-29 kztt rendezik a Balaton-parti teleplsen. MTI/Vasvri Tams Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Petőfi rádió stábja a 10 Nap Strand fesztivál záró hétvégéjének hangulatát vitte el hallgatóinak az éteren keresztül. A Megpendítem különkiadásában a műsorvezető, Bekker Dávid többek között Kovács Ákossal készített interjút, aki a koncert előtti pillanatokban mesélt arról, miért működik hosszú évtizedek után is nagy sikerrel a produkció.

„Szeretjük, amit csinálunk, szeretjük egymást, mint zenészek és szeretjük a közönségünket. Messze nem általános ez ebben a műfajban. Ritka madár itt a személyesség, de a dalokon keresztül egészen elképesztő emberi történetekkel találkozunk. Sokféle díjat lehet kapni, de nincs annál szebb visszajelzése a munkánknak, hogy megérintjük a közönséget” – fogalmazott Ákos, aki a hivatalos YouTube-csatornájukon folyamatosan figyelemmel kíséri a rajongói visszajelzéseket és boldogsággal tölti el, hogy dalaik üzenete hatással vannak mások életére. Bár különböző korosztályok látogatják koncertjeit, azt mondja, kortalan szimpátia van közte és a hallgatósága között. Bekker Dávid, a Petőfi rádió műsorvezetője arra volt kíváncsi, hogy vajon mi lehet a titka Ákosnak.

„Nem tudom, hogy ez titok vagy sem, de az biztos, hogy a mai napig lelkesedem a munkámért. Azt gondolom, hogy ehhez kell még némi merészség, és szükség van időről időre új ötletekre is. Néha akadnak elsőre vadnak tűnő elképzeléseim, de szerencsére sikerült mindig átragasztanom a zenésztársaimra az elragadtatásomat, és ezeket sikerrel tovább tudjuk adni a közönségnek is” – válaszolta Ákos, akit a 10 Nap Strand egyik fő előadójaként kapott mikrofonvégre a Petőfi rádió a színpadra lépés előtt.

A további részletek visszahallgathatók a Petőfi Rádió podcastjéből.

Borítókép: Kovács Ákos énekel koncertjén a balatonvilágosi Strand Fesztiválon 2021. augusztus 27-én (MTI/Vasvári Tamás)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.