Brit slágerlistarekordot döntött Elton John

A popénekes olyan sztárokat utasított maga mögé, mint Cher, Michael Jackson és David Bowie.

Forrás: MTI2021. 10. 15. 10:10
JOHN, Elton
Geelong, 2019. december 7. Elton John brit zensz fellp A Day On The Green knnyzenei fesztivlon a Victoria llambeli Geelong kzelben 2019. december 7-n. MTI/EPA/AAP/Julian Smith Fotó: Julian Smith
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elton John lett az első, akinek hat különböző évtizedben is sikerült legalább egy dallal bekerülnie a brit slágerlista top 10-es mezőnyébe - közölte szerdán a brit lemezeladási listát jegyző The Official Charts Company.

A popénekes legutóbbi ilyen slágere a Dua Lipával közösen készített Cold Heart (Pnau Remix) című dal, amely jelenleg a brit slágerlista második helyén áll.

Elton John ezzel a teljesítménnyel olyan sztárokat utasított maga mögé, mint Cher, Cliff Richard, Michael Jackson és David Bowie, akik öt évtizedben szerepeltek legalább egyszer a legjobb tízes listán.

A legsikeresebb évtized Elton John száma az 1970-es évek voltak, amikor tíz dala került be a brit slágerlista tízes élmezőnyébe, például a Rocket Man, a Don't Go Breaking My Heart és az Are You Ready for Love című sláger.

Borítókép: Elton John az A Day On The Green könnyűzenei fesztiválon a Victoria állambeli Geelong közelében 2019. december 7-én (MTI/EPA/AAP/Julian Smith)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.