időjárás 1°C Virgil 2021. November 27.
logo

Két év múlva mutatják be a Dűne második részét

Forrás: MTI
2021.10.27. 09:28
Két év múlva mutatják be a Dűne második részét

A Dűne című sci-fi második részét 2023 októberében kezdik el forgalmazni a mozikban - jelentette be kedden a Warner Bros.

A Denis Villeneuve rendezte film első részének világpremierje szeptemberben volt a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon. Az észak-amerikai mozikban és párhuzamosan az HBO Max streamingszolgáltatón a múlt héten mutatták be, és nyitóhétvégéjén 41 millió dollárt forgalmazott. A nemzetközi piacokon pedig 225 millió dolláros jegybevételt ért el.

A Dűne David Lynch általi 1984-es megfilmesítése után Villeneuve a történetet Timothée Chalamet, Zendaya, Oscar Isaac és Josh Brolin főszereplésével dolgozta fel a Warner Bros. számára. A filmet a mozikban eredetileg 2020 őszén mutatták volna be, a koronavírus-járvány miatt elhalasztották.

Villeneuve és a film szereplőgárdája már korábban közölte, hogy szeretnék megcsinálni a film folytatását, hogy teljes legyen a történet egy fontos bolygó feletti uralomért harcban álló politikai dinasztiákról. A kérdés csak az volt, hogy a 165 millió dollár költségvetésű film jegybevételei egyedül elegendőek lesznek-e ahhoz, hogy biztosítsák az Arrakis bolygó kietlen földjéhez való visszatérést. A Warner Bros azonban nem kötelezte el magát a projekt mellett a keddi bejelentéséig.

Borítókép: részelt a Dűne című filmből (forrás: Flickr)