Két év múlva mutatják be a Dűne második részét

A Dűne című sci-fi második részét 2023 októberében kezdik el forgalmazni a mozikban - jelentette be kedden a Warner Bros.

Forrás: MTI2021. 10. 27. 9:28
Fotó: Chia Bella James
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Denis Villeneuve rendezte film első részének világpremierje szeptemberben volt a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon. Az észak-amerikai mozikban és párhuzamosan az HBO Max streamingszolgáltatón a múlt héten mutatták be, és nyitóhétvégéjén 41 millió dollárt forgalmazott. A nemzetközi piacokon pedig 225 millió dolláros jegybevételt ért el.

A Dűne David Lynch általi 1984-es megfilmesítése után Villeneuve a történetet Timothée Chalamet, Zendaya, Oscar Isaac és Josh Brolin főszereplésével dolgozta fel a Warner Bros. számára. A filmet a mozikban eredetileg 2020 őszén mutatták volna be, a koronavírus-járvány miatt elhalasztották.

Villeneuve és a film szereplőgárdája már korábban közölte, hogy szeretnék megcsinálni a film folytatását, hogy teljes legyen a történet egy fontos bolygó feletti uralomért harcban álló politikai dinasztiákról. A kérdés csak az volt, hogy a 165 millió dollár költségvetésű film jegybevételei egyedül elegendőek lesznek-e ahhoz, hogy biztosítsák az Arrakis bolygó kietlen földjéhez való visszatérést. A Warner Bros azonban nem kötelezte el magát a projekt mellett a keddi bejelentéséig.

Borítókép: részelt a Dűne című filmből (forrás: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.