időjárás -1°C Mária 2021. December 8.
logo

Megszüntették a Britney Spears feletti gyámságot

Forrás: MTI
2021.11.13. 14:47 2021.11.13. 17:27
Megszüntették a Britney Spears feletti gyámságot

Egy Los Angeles-i bíróság helyi idő szerint pénteken megszüntette a Britney Spears felett 13 éve tartó gyámságot.

Eszerint az énekesnő ismét teljes mértékben maga dönthet saját sorsa felett, beleértve mintegy hatvanmillió dollárnyira becsült vagyonát is.

Jóllehet a tárgyalást vezető Brenda Penny bírónő elmondta, hogy a döntés értelmében kijelölnek egy átmeneti gyám szerepét betöltő pénzügyi ellenőrt, hozzátette: ez csupán a régóta húzódó procedúra során keletkezett pénzügyi kérdések rendezése miatt szükséges.

A gyámság megszüntetését megelőzően Spearst nem kötelezték pszichiátriai vizsgálatra sem, amely ellen korábban az énekesnő tiltakozását fejezte ki.

A pénteki meghallgatáson maga Spears nem jelent meg, helyszíni beszámolók szerint a bírósági épület előtt összegyűlt rajongói viszont hangos üdvrivalgással fogadták a bejelentést.

A bíróság már szeptemberben azonnali hatállyal felfüggesztette Spears apja, Jamie 2008 óta érvényben lévő felügyeleti jogát lánya pénzügyei felett.

A 39 éves Spears idén adott be keresetet a gyámság és apja pénzügyi felügyeletének megszüntetését kérve. Az énekesnő az apja szemére vetette, hogy akarata ellenére tartották őt egy pszichiátriai intézményben, és olyan gyógyszerek és fogamzásgátló szedésére kényszerítette őt, amelyek megakadályozták, hogy teherbe essen.

Britney Spears idegösszeomlása miatt 2008 óta állt gondnokság alatt, mert a Los Angeles-i legfelsőbb bíróság illetékes bírája szerint túlságosan fogékony volt a negatív befolyásolásra, mentális állapota miatt képtelen volt saját döntéseket hozni. Apját jelölték ki arra, hogy kezelje lánya személyes és pénzügyeit. Erről Jamie Spears végül 2019-ben lemondott.

Borítókép: Britney Spears (Fotó: MTI/EPA/Paul Buck)