Sztárok, akik mintha megérezték volna közelgő halálukat

Sok esetben érdekes visszaolvasni ma már halott sztárok utolsó interjúit, olykor mintha sejtették volna, hogy utoljára szóltak a közönséghez: néhányan az életművüket összegezték, mások meglepő kijelentéseket tettek, netán különös jóslatokba bocsátkoztak, amelyek utólag, a haláluk után nyertek csak értelmet. Következzék pár elgondolkodtató, netán hátborzongató nyilatkozat régi, legendás színészektől az Origó válogatásában.

Forrás: origo.hu2021. 11. 02. 13:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

James Dean

Az ötvenes évek ikonja mindössze huszonnégy évesen halt meg egy karambolban, amikor egy figyelmetlen sofőr a kocsijának ütközött egy kereszteződésben – írja az Origó. Utolsó filmje, az Óriás forgatásán egy másik színész, Gig Young készített vele interjút, és pont a biztonságos vezetésről beszélgettek, miután szóba került, hogy Dean részt vett illegális gyorsulási versenyeken is, az autópályán azonban mindig kimondottan óvatosan vezetett.

Vezess óvatosan! Az élet, amit így megmenthetsz, az enyém is lehet

– zárta a mondandóját.

John Wayne

A hatvanas években megküzdött a tüdőrákkal, a tüdeje jó részét kioperálták, volt tehát tapasztalata a súlyos betegséggel – nem csoda, hogy még utolsó, 1979-es interjújában is felmerült a téma.

Addig akarok itt lenni, amíg egészséges vagyok, és nem vagyok senkinek az útjában

– mondta Barbara Waltersnek, mire rögtön másnap gyomorrákot diagnosztizáltak nála, majd gyakorlatilag az egész gyomrát eltávolították egy műtét során. 1979 áprilisában az Oscar-gálán jelent meg utoljára nyilvánosan, az év júniusában halt meg 72 évesen – olvasható az Origó cikkében.

Fotó: Flickr

A teljes cikk ITT olvasható tovább.

Borítókép: Flickr

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.