Élet a hírnév előtt: ezzel keresték a kenyerüket a hollywoodi sztárok

Mielőtt A-listás sztárokká váltak volna, mielőtt sofőrjük lett, a vörös szőnyegen sétáltak és a legjobb asztalokat kapták az éttermekben, olyanok voltak, mint akárki más. Busszal jártak, nem jutottak be a legmenőbb helyekre, és hétköznapi, esetenként nem annyira szokványos fizetős állásuk volt – olvasható a Híradó.hu cikkében.

Forrás: HIRADO.HU2021. 12. 27. 11:40
PITT, Brad
Los Angeles, 2020. február 10. Brad Pitt amerikai színész a legjobb férfi mellékszereplõnek járó elismeréssel, amelyet a Volt egyszer egy Hollywood címû filmben nyújtott alakításáért vett át a 92. Oscar-gálán a hollywoodi Dolby Színházban 2020. február 9-én. MTI/EPA/David Swanson Fotó: David Swanson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hollywoodi sztárok többsége nem egyenesen a színiakadémiáról került a filmvászonra. Többen egyszerű polgári foglalkozást űztek, míg mások egészen meglepő munkákat is elvállaltak, hogy addig is megéljenek, amíg nem fedezik fel őket.

Az Insider összeszedte a legmeglepőbb munkákat, amelyeket Hollywood legelismertebb hírességei még azelőtt műveltek, mielőtt a rivaldafénybe kerültek volna.

Danny DeVito

Nehéz elképzelni Danny DeVitot, ahogyan egy szépségszalonban sürög-forog, és szebbnél-szebb frizurákat varázsol a nőknek. 

Pedig nem is csak egy hétköznapi fodrász volt, hanem egyenesen profi, aki a szintén fodrász édesanyja szalonjában tanulta ki a szakma fortélyait.

Taylor Swift

Közismert tény, hogy az énekesnő egy fenyőfafarmon nőtt fel, de neki ez nem csak az otthona, hanem a munkahelye is volt egyben. Taylor feladata az volt, hogy leszedje az imádkozó sáskák petéit a fákról, hogy azok ne az emberek házában kelljenek ki.

 Az egyetlen ok, amiért ez volt az én feladatom, hogy túl kicsi voltam ahhoz, hogy segíteni tudjak a fenyők emelésében.

Rachel McAdams

A színésznő nem is rövid ideig, egészen három évig dolgozott a McDonald’s-nál, ahol a nővére volt a menedzser. Állítása szerint nem volt jó munkaerő, sokszor kihagyta a sajtburgerből a sajtot vagy a hagymát, és a rendelésekből kifelejtette az üdítőt vagy a desszertet – írja a Híradó.hu cikke.

Christopher Walken

Christopher Walkent általában különös, furcsa karakterekben láthatjuk a filmekben, így talán nem is olyan meglepő, hogy fiatalon ő űzte a legbizarrabb és legveszélyesebb szakmát. Gyerekként egy vándorcirkuszban dolgozott, ahol később ő lett az oroszlánszelídítő, aki az oroszlánok szájába dugja a fejét. Christopher kedvenc oroszlánját Shebának hívták, és rendszeresen léptek fel együtt a porondon.

Christopher Walken (Fotó: Flickr)

Meghan Markle

A Híradó.hu cikke szerint, mielőtt a Briliáns elmék színésznője lett, vagyis még évekkel azelőtt, hogy beházasodott a brit királyi családba, Meghan profi kalligráfus volt. 2004 és 2005 között a Paper Source-nál dolgozott, és mellékállásban szabadúszó munkákat is elvállalt. Ő írta meg Robin Thicke és Paula Patton esküvői meghívóit is.

Whoopi Goldberg

Az Apáca Show komikus színésznője a múltjában nem a legörömtelibb foglalkozást választotta. Whoopi ugyanis a húszas éveiben egy halottasházban sminkelte ki az elhunytakat. Állítása szerint ez a munka nem okozott neki gondot, sőt, máig szívesen beszél róla.

Dwayne Johnson

Bár ma már Hollywood egyik legjobban fizetett színésze, a Sziklának nehéz fiatalkor jutott. Johnson 13 éves kora óta dolgozik. Első állásában mosogatófiúként dolgozott minden nap iskola után délután háromtól éjfélig.

Cindy Crawford

A világ egyik legismertebb szupermodelljét, aki egykor kisvárosi lány volt, nagyon fiatalon, 16 éves korában fedezte fel egy fotós, amikor éppen a kukoricaföldeken dolgozott – írja a Híradó.hu. Cindy óránként négy dollárért csuhézta a kukoricát.

Brad Pitt

Brad Pitt az egyetemen újságírást és PR-szakmát tanult, ám az utolsó évben otthagyta a tanulmányait, hogy Hollywoodba utazzon és színész legyen. 

Ám a siker nem jött olyan gyorsan, mint hitte, ezért, hogy megéljen, egy mexikói étterem előtt csirkejelmezbe bújva próbálta becsalogatni a járókelőket. Emellett pedig részmunkaidőben limuzinsofőrként furikázott.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Brad Pitt amerikai színész a legjobb férfi mellékszereplőnek járó elismeréssel, amelyet a Volt egyszer egy Hollywood című filmben nyújtott alakításáért vett át a 92. Oscar-gálán a hollywoodi Dolby Színházban 2020. február 9-én (Fotó: MTI/EPA/David Swans)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.