időjárás 17°C Konstantin 2022. május 21.
logo

Élet a hírnév előtt: ezzel keresték a kenyerüket a hollywoodi sztárok

Forrás: HIRADO.HU
2021.12.27. 11:40 2021.12.27. 13:33
Élet a hírnév előtt: ezzel keresték a kenyerüket a hollywoodi sztárok

Mielőtt A-listás sztárokká váltak volna, mielőtt sofőrjük lett, a vörös szőnyegen sétáltak és a legjobb asztalokat kapták az éttermekben, olyanok voltak, mint akárki más. Busszal jártak, nem jutottak be a legmenőbb helyekre, és hétköznapi, esetenként nem annyira szokványos fizetős állásuk volt – olvasható a Híradó.hu cikkében.

A hollywoodi sztárok többsége nem egyenesen a színiakadémiáról került a filmvászonra. Többen egyszerű polgári foglalkozást űztek, míg mások egészen meglepő munkákat is elvállaltak, hogy addig is megéljenek, amíg nem fedezik fel őket.

Az Insider összeszedte a legmeglepőbb munkákat, amelyeket Hollywood legelismertebb hírességei még azelőtt műveltek, mielőtt a rivaldafénybe kerültek volna.

Danny DeVito

Nehéz elképzelni Danny DeVitot, ahogyan egy szépségszalonban sürög-forog, és szebbnél-szebb frizurákat varázsol a nőknek. 

Pedig nem is csak egy hétköznapi fodrász volt, hanem egyenesen profi, aki a szintén fodrász édesanyja szalonjában tanulta ki a szakma fortélyait.

Taylor Swift

Közismert tény, hogy az énekesnő egy fenyőfafarmon nőtt fel, de neki ez nem csak az otthona, hanem a munkahelye is volt egyben. Taylor feladata az volt, hogy leszedje az imádkozó sáskák petéit a fákról, hogy azok ne az emberek házában kelljenek ki.

 Az egyetlen ok, amiért ez volt az én feladatom, hogy túl kicsi voltam ahhoz, hogy segíteni tudjak a fenyők emelésében.

Rachel McAdams

A színésznő nem is rövid ideig, egészen három évig dolgozott a McDonald’s-nál, ahol a nővére volt a menedzser. Állítása szerint nem volt jó munkaerő, sokszor kihagyta a sajtburgerből a sajtot vagy a hagymát, és a rendelésekből kifelejtette az üdítőt vagy a desszertet – írja a Híradó.hu cikke.

Christopher Walken

Christopher Walkent általában különös, furcsa karakterekben láthatjuk a filmekben, így talán nem is olyan meglepő, hogy fiatalon ő űzte a legbizarrabb és legveszélyesebb szakmát. Gyerekként egy vándorcirkuszban dolgozott, ahol később ő lett az oroszlánszelídítő, aki az oroszlánok szájába dugja a fejét. Christopher kedvenc oroszlánját Shebának hívták, és rendszeresen léptek fel együtt a porondon.

Christopher Walken (Fotó: Flickr)

Meghan Markle

A Híradó.hu cikke szerint, mielőtt a Briliáns elmék színésznője lett, vagyis még évekkel azelőtt, hogy beházasodott a brit királyi családba, Meghan profi kalligráfus volt. 2004 és 2005 között a Paper Source-nál dolgozott, és mellékállásban szabadúszó munkákat is elvállalt. Ő írta meg Robin Thicke és Paula Patton esküvői meghívóit is.

Whoopi Goldberg

Az Apáca Show komikus színésznője a múltjában nem a legörömtelibb foglalkozást választotta. Whoopi ugyanis a húszas éveiben egy halottasházban sminkelte ki az elhunytakat. Állítása szerint ez a munka nem okozott neki gondot, sőt, máig szívesen beszél róla.

Dwayne Johnson

Bár ma már Hollywood egyik legjobban fizetett színésze, a Sziklának nehéz fiatalkor jutott. Johnson 13 éves kora óta dolgozik. Első állásában mosogatófiúként dolgozott minden nap iskola után délután háromtól éjfélig.

Cindy Crawford

A világ egyik legismertebb szupermodelljét, aki egykor kisvárosi lány volt, nagyon fiatalon, 16 éves korában fedezte fel egy fotós, amikor éppen a kukoricaföldeken dolgozott – írja a Híradó.hu. Cindy óránként négy dollárért csuhézta a kukoricát.

Brad Pitt

Brad Pitt az egyetemen újságírást és PR-szakmát tanult, ám az utolsó évben otthagyta a tanulmányait, hogy Hollywoodba utazzon és színész legyen. 

Ám a siker nem jött olyan gyorsan, mint hitte, ezért, hogy megéljen, egy mexikói étterem előtt csirkejelmezbe bújva próbálta becsalogatni a járókelőket. Emellett pedig részmunkaidőben limuzinsofőrként furikázott.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Brad Pitt amerikai színész a legjobb férfi mellékszereplőnek járó elismeréssel, amelyet a Volt egyszer egy Hollywood című filmben nyújtott alakításáért vett át a 92. Oscar-gálán a hollywoodi Dolby Színházban 2020. február 9-én (Fotó: MTI/EPA/David Swans)