Hálóba szorult teknős életét mentette meg a híres topmodell + videó

Talán számunkra ő csak egy szupermodell, de a tengeri teknősök szemében egy igazi szuperhős – írja a Híradó.hu.

Forrás: hirado.hu2021. 12. 07. 8:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 41 éves brazil modell, Gisele Bündchen a napokban éppen a parton sétált, amikor Onyx névre hallgató kutyája ugatni kezdett egy halom óceáni szemetet. Amikor Gisele közelebb ment, látta, hogy egy halászhálóba tekeredett teknős fekszik a hátán – olvasható a PageSix oldalán. A sikeres mentőakciót videóra vették, amit a modell fel is töltött az Instagram-oldalára, hogy ezzel is felhívja a figyelmet a tengeri élőlények emberek által veszélyeztetett életére.

Azonnal cselekedtem. Kiszabadítottam a hálóból, és a hasára fordítottam, de szegény annyira el volt már gyengülve, hogy nem tudott egyedül a víz felé menni, ezért felkaptam és az óceánig vittem. Hihetetlen, mire képes az adrenalin.

A videó boldog befejezéssel ért véget, a teknős végül megmenekült, de ahogy azt Gisele is hangsúlyozta, sajnos nem minden élőlény ilyen szerencsés.

Ez a nap arra emlékeztetett, hogy nekünk, embereknek sokkal tudatosabban és határozottabban kéne fellépnünk az állatok védelme érdekében. Ez a teknős megmenekült, de odakint a világban több tízezer állat szenved hálók és vadászok csapdájában, és ez nem helyes.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Gisele Bündchen (Fotó: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.