időjárás -2°C Timót 2022. January 24.
logo

Hálóba szorult teknős életét mentette meg a híres topmodell + videó

Forrás: hirado.hu
2021.12.07. 08:38 2021.12.07. 13:26
Hálóba szorult teknős életét mentette meg a híres topmodell + videó

Talán számunkra ő csak egy szupermodell, de a tengeri teknősök szemében egy igazi szuperhős – írja a Híradó.hu.

A 41 éves brazil modell, Gisele Bündchen a napokban éppen a parton sétált, amikor Onyx névre hallgató kutyája ugatni kezdett egy halom óceáni szemetet. Amikor Gisele közelebb ment, látta, hogy egy halászhálóba tekeredett teknős fekszik a hátán – olvasható a PageSix oldalán. A sikeres mentőakciót videóra vették, amit a modell fel is töltött az Instagram-oldalára, hogy ezzel is felhívja a figyelmet a tengeri élőlények emberek által veszélyeztetett életére.

Azonnal cselekedtem. Kiszabadítottam a hálóból, és a hasára fordítottam, de szegény annyira el volt már gyengülve, hogy nem tudott egyedül a víz felé menni, ezért felkaptam és az óceánig vittem. Hihetetlen, mire képes az adrenalin.

A videó boldog befejezéssel ért véget, a teknős végül megmenekült, de ahogy azt Gisele is hangsúlyozta, sajnos nem minden élőlény ilyen szerencsés.

Ez a nap arra emlékeztetett, hogy nekünk, embereknek sokkal tudatosabban és határozottabban kéne fellépnünk az állatok védelme érdekében. Ez a teknős megmenekült, de odakint a világban több tízezer állat szenved hálók és vadászok csapdájában, és ez nem helyes.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Gisele Bündchen (Fotó: Flickr)