időjárás 24°C Huba 2022. augusztus 19.
logo

Esztergályos Cecília így érzi most magát

Forrás: RIPOST.HU
2022.01.23. 19:47 2022.01.24. 00:47
Esztergályos Cecília így érzi most magát

A színésznő hosszú hónapokig kényszerpihenőre volt ítélve.

Három hónap kényszerpihenő várt a művésznőre a csípőműtéte után októberben, amit eleinte nehezen viselt, mivel alig mozoghatott. Most épp a kontroll után érte utol telefonon a Blikk, és boldogan újságolta, hogy minden a legnagyobb rendben - számolt be róla a Ripost.

Az elmúlt hónapokban igazi borzalmakon mentem keresztül, de már remekül vagyok. Nemrég voltam kontrollon Sződy főorvos úrnál, és egy év múlva találkozunk legközelebb. Újra vezethetek, úgyhogy elmentem felrakatni az autómra a téli gumikat is

– újságolta a 78 éves Esztergályos Cecília, aki máris elkezdett felkészülni a munkára. „Gyógytornára kell majd járnom és hosszú sétákat tennem. Két hétig fogom hangosan gyakorolni a házban fel-alá járkálva a szerepeimet” – magyarázta a színésznő, akit a színpadon is hamarosan látni lehet majd.

Egy hónapja tudok beállni a kádba tusolni, addig lavórban mosakodtam, ahogy annak idején is tettük. Lehet kapni zoknihúzót a gyógyászati segédeszközök boltjában, azzal húztam fel a zoknimat

– mesélt a mögötte álló nehézségekről.

A sok séta és a gyógytorna mellett még sok mindenre ügyelnie kell: nem ülhet mélyre, nem teheti keresztbe a lábát és a hirtelen mozdulatokat is mellőznie kell.

Visszafogottabbnak kell lennem. Korábban először cselekedtem, utána gondolkodtam, most már muszáj előtte gondolkodnom. Mindent csinálhatok, csak lassabban. Azt mondta a főorvos úr, hogy lazák az ízületeim, és nagyon kell figyelnem.

Borítókép: Esztergályos Cecília (Fotó: MTI/Zih Zsolt)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.