Lugosi Béla szerepéből merít ihletet Nicolas Cage

Új filmjében ő alakítja majd Drakulát, amihez már gyűjti az inspirációt.

Forrás: Hirado.hu2022. 02. 02. 11:00
CAGE, Nicolas
Sitges, 2018. október 6. Nicolas Cage amerikai színész érkezik Mandy címû versenyfilmjének bemutatójára az 51. Sitgesi Nemzetközi Filmfesztiválon 2018. október 6-án. A fantasztikus mûfajú filmes alkotások seregszemléjét idén október 4. és 14. között rendezik az észak-spanyolországi városban. (MTI/EPA/Quique García) Fotó: Quique García
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még tavaly decemberben jelentették be, hogy Nicolas Cage alakítja Drakulát a Universal stúdió Renfield című filmjében, amelynek címszerepét Nicholas Hoult kapta.

A színész a Los Angeles Timesnak, elárulta, hogy nagyon is közel áll hozzá a szerep, mivel magára gót stílusú emberként tekint, akinek egy beszélő varjú a háziállata Las Vegas-i otthonában.

Állandóan beszólogat, és csúnya jelzőkkel illet engem. De szerintem nagyon vicces, engem mulattat. A varjak nagyon intelligensek és tetszik a megjelenésük, ez az Edgar Allan Poe-féle szemszög, szeretem a gót stílust, hisz én magam is az vagyok.

Ami pedig az ihletet illeti, Cage-nek azzal sincs gondja, a Drakula karakterhez meglepően sokat tud meríteni az HBO Max tavalyi filmjéből, a James Wan rendezte Eleven kórból. Emellett a régi feldolgozásokat is végignézte már, és különösen élvezte Lugosi Béla alakítását az 1931-es Drakulában.

A színészről egyébként néhány hete derült ki, hogy 57 évesen ismét apa lesz. Nicolas közel egy éve állt oltár elé, akkor immáron ötödszörre. Választottja, a 27 éves Riko Shibata mellett úgy tűnik, végre rátalált a boldogságra.

A pár Japánban ismerkedett meg egymással közös ismerősök révén, amikor Cage ott forgatta a Prisoners of the Ghostland című filmjét. A románc hamar komolyra fordult, amit tavaly februárban, Cage édesapjának születésnapján egy Las Vegas-i esküvővel pecsételtek meg.

A ceremónia meglehetősen rendhagyó volt, hiszen a menyasszony a japán popduó, a Kiroro egyik dalára sétált be, az egész hangulat ráadásul a Drakula-filmet idézte, így pedig annyira nem is meglepő, hogy a menyasszony feketében mondta ki az igent. Ahogy az sem, hogy az új Drakula filmhez épp Cage-et szemelte ki a rendező, Chris McKay. Ráadásul a színész 1989-ben a Vámpír csókja című kultfilmben már belekóstolt a vámpírfilmek világába.

A film részleteit egyelőre nem osztották meg a nyilvánossággal, de komikus hangvételű, modern kori kalandtörténetként írták le. A forgatókönyvet Ryan Ridley írta a képregényíró Kirkman eredeti ötletéből.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Nicolas Cage amerikai színész érkezik Mandy című versenyfilmjének bemutatójára az 51. Sitgesi Nemzetközi Filmfesztiválon 2018. október 6-án (Fotó: MTI/EPA/Quique García)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.