időjárás 14°C Bulcsú 2023. június 4.
logo

Szalóki Ági lesz a Várkert Irodalom első vendége

Forrás: MTI
2022.02.26. 18:26 2022.02.26. 19:32
Szalóki Ági lesz a Várkert Irodalom első vendége

Szalóki Ági Liszt Ferenc-díjas dalszerző, énekesnő lesz a Várkert Irodalom Nagyok nagyjai című sorozatának első vendége február 28-án – közölték a szervezők az MTI-vel.

A Várkert Irodalom Nagyok nagyjai című sorozatában ismert művészek és gondolkodók idézik fel az ihletett pillanatokat Ugron Zsolna író vendégeiként. A programban a meghívott vendégek vallanak legkedvesebb költőikről, íróikról – olvasható a közleményben.

Mint írják, a klasszikus vagy kortárs művek személyes vallomásokon, történeteken keresztül kerülnek néha szokatlan kontextusba. A szövegeket ismert színművészek vagy akár maguk a vendégek idézik fel a színpadon. Az eseményen az írások hangulatához illeszkedő zenét adnak elő.

A február 28-i eseményen közreműködik Száraz Dénes színművész, a beszélgetés során Szalóki Ágit Csókás Zsolt kíséri gitáron. Bővebb információk az eseményről a Várkertbazár.hu oldalon találhatók.

Madár, költészet, felelősség

A Várkert Bazárban megtekinthető szabadtéri tárlat üzenete, hogy Nemes Nagy Ágnes művei tovább élnek az emlékezetünkben.

Borítókép: Szalóki Ági (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.