Menekülteket fogadna be Judy, a saját lakását is felajánlaná

A Groovehouse énekesnője elkötelezett békepárti. A Borsnak nemcsak erről beszélt, de arról is, mi mindenre kész a bajbajutottak megsegítéséért.

Forrás: Borsonline.hu2022. 03. 08. 11:55
Jakupcsek Gabriella; Judy; Kis Judit
Budapest, 2013. április 15. Jakupcsek Gabriella mûsorvezetõ (b) Judy (Kis Judit) énekes társaságában, az M1 televíziós csatorna Ridikül címû nõi beszélgetõs mûsorában, az MTVA gyártóbázisának 7-es stúdiójában. MTVA Fotó: Zih Zsolt Fotó: Zih Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Judy, azaz Kis Judit érces hangjával zenekarát, a Groovehouse-t erősíti más lassan 25 éve. A fantasztikus hangú énekesnő bevallotta a Borsnak: nem számított a háborús eseményekre, de bízik a jövőben, hisz a békében – olvasható a Borsonline.hu cikkében.

Nem hittem volna, hogy a mi nemzedékünk még megél egy igazi, fegyveres háborút, és azt pláne nem sejtettem, hogy ennyire közel lesz hazánkhoz. Pacifista vagyok, nem bírom a vérengzést, legyen az állat vagy ember.

Nagy hatással vannak rám az események, és eldöntöttem, hogy ahogy tudok, segítek – mesélte.

 

Hozzátette:

ha szükség lenne rá, elszállásolna menekülteket a lakásában.

Az énekesnő át tudja érezni magát a menekült édesanyák otthontalan helyzetét, vagy azt, hogy családok kényszerültek elszakadni egymástól, és ez felettébb elszomorítja.

A legújabb dalunkban, a Talánban is egy komoly témával, az élet-halál kérdésével foglalkozunk, ezzel igyekszünk reagálni a mostani szituációra. Elképesztő, hogy eleinte háborús, tankos képeket képzeltünk hozzá, majd ezt a koncepciót megváltoztattuk. Pár héttel később kitört a háború

– vallotta be Judy, akit szinte sokkoltak ezek a véletlen egybeesések.

 

Borítókép: Judy (Kis Judit) énekesnő (Fotó: MTVA/Zih Zsolt)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.