Megkezdődött Ed Sheeran pere, másfél milliárd forint a tét

Lezajlott Ed Sheeran plágiumperében az első tárgyalás, amelyen már az énekes is megjelent – olvasható az Origó.hu cikkében.

Forrás: Origo.hu2022. 03. 06. 12:54
SHEERAN, Ed
London, 2022. február 8. Ed Sheeran angol énekes-dalszerzõ érkezik a Brit Awards elnevezésû brit könnyûzenei díjak 42. átadási ünnepségére a londoni 02 Arénában 2022. február 8-án. MTI/EPA/Vickie Flores Fotó: Vickie Flores
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bíróságon védi az igazát Ed Sheeran, akiről még 2017-ben állította két dalszerző – Sami Chokri és Ross O’Donoghue – azt, hogy tőlük lopta legnagyobb slágere, a Shape Of You alapját.

Perről akkor még nem volt szó, Sheeran azonban a következő évben már a bírósághoz fordult hitelrontás miatt, mire Chokri és O’Donoghue visszaperelték plágium vádjával.

A Shape Of You 2017-ben a legtöbbet eladott dal volt Nagy-Britanniában, miközben a Spotifyon is rekordot döntött, a klipje pedig már 5,6 milliárd megtekintésnél jár a YouTube-on.

Nem csoda, hogy a per tétje is óriási: a bíróság már 2020-ban kimondta, hogy hárommillió fontos, 1,4 milliárd forintos kártérítésről kell majd döntenie, a lényegi tárgyalás azonban csak most kezdődött meg.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Ed Sheeran angol énekes-dalszerző érkezik a Brit Awards elnevezésű brit könnyűzenei díjak 42. átadási ünnepségére a londoni 02 Arénában 2022. február 8-án (Fotó: MTI/EPA/Vickie Flores)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.