Amber Heard megint hoppon maradt: nemet mondott kérésére a bíró

Nem semmisítik meg a legutóbbi ítéletet, amelyet a Johnny Depp által korábbi felesége, Amber Heard ellen indított rágalmazási perben hoztak az Egyesült Államokban, és Heard kérte a per újratárgyalását.

Forrás: MTI2022. 07. 14. 12:30
HEARD, Amber
Fairfax, 2022. április 26. Amber Heard amerikai színésznõ, Johnny Depp amerikai színész volt felesége az ellene indított rágalmazási per újabb tárgyalási napján a virginiai Fairfax megyei bíróságon 2022. április 26-án. Depp 50 millió dollár kártérítést követel korábbi feleségétõl, aki egy 2018-as véleménycikkben családon belüli bántalmazások túlélõjének nevezte magát. A per április 11-én vette kezdetét, és várhatóan hat héten át tart majd. MTI/EPA/AFP Pool/Brendan Smialowski Fotó: Brendan Smialowski
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy bíró elutasította Heard és jogi csapata kérését, hogy az előző tárgyalást nyilvánítsák szabálytalannak, és indítsanak újat – írta a BBC.

Heard szerint az eljárás hibás volt, mert az esküdtszéki idézésre a behívott férfi helyett a fia jelent meg, mindkettejüknek ugyanaz a neve és a lakcíme.

A Heard kérésében eljáró bíró szerint „csalásra vagy szabálysértésre nincs bizonyíték”.

Az 59 éves Depp és a 36 éves Heard pereskedésében legutóbb a virginiai Fairfaxben hat hétig tartó tárgyalás után született ítélet, amely szerint Heard a párkapcsolati erőszak áldozatairól írt újságcikkében megrágalmazta volt férjét, és 10,35 millió dollár (4,2 milliárd forint) kártérítést kell fizetnie. Az Aquaman színésznője ellenkereste egyik pontjában nyert Depp ellen, akinek kétmillió dollárt kell fizetnie. Végeredményben Heard több mint 8 millió dollárt kell hogy fizessen az elveszett per után.

A bíró szerint a meg nem nevezett esküdt, aki a szolgálatot teljesítette, „megfelelt a törvényes követelményeknek”, mindkét fél előzetesen kikérdezte és jóváhagyta.

Borítókép: Amber Heard (Fotó: MTI/EPA/AFP Pool/Brendan Smialowski)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.