Hatvanéves James Bond, online árverést rendeznek a Bond-filmekből

Hárommillió fontot ért egy Aston Martin.

2022. 09. 30. 9:40
null
OMEGA – Seamaster Daniel Craig Fotó: Watches 7
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átszámítva 1,36 milliárd forintért árverezték el a legutóbbi James Bond-filmben használt Aston Martin DB5 egy másolatát szerdán Londonban egy nagyszabású rendezvénysorozat keretében, amelyet Őfelsége ügynökének 60. évfordulója alkalmából tartanak – olvasható az Origó cikkében.

A fényszórói közt egy géppuskautánzatot magába foglaló autót, amelynek eredetije a Nincs idő meghalni kezdetén látható egy akciójelenetben, 2,92 millió fontos áron ütötték le, miközben a Christie’s aukciósház legfeljebb 1,5–2 millió fontot várt az eladástól. 

Az ikonikus gépkocsi egyike annak a több tucat James Bond-relikviának, amelyet az évforduló alkalmából bocsátanak áruba jótékony célból az október 5-ig tartó, online is zajló árverésen.

Az árverés bevételét ötven különféle segélyszervezet között osztják szét.  

A Daniel Craig főszereplésével forgatott 2021-es James Bond-epizódhoz nyolc példány készült a különleges felszereltségű DB5-modellből, közülük ez az egyetlen, amelyet áruba bocsát az Aston Martin és az EON Productions – közölte a Christie’s.

Az aukción 630 ezer fontos kikiáltási áron kínálnak megvételre egy másik Aston Martint, egy V8-at, amelyet ugyancsak Daniel Craig vezetett a Nincs idő meghalni című filmben.

Az árverésen licitálni lehet egyebek mellett egy Craig által viselt Omega karórára, egy hamis Fabergé-tojásra a Polipkából és egy motorcsónakra, amelyet Pierce Brosnan használt A világ nem elégben.

Az első James Bond-film, a Dr. No 1962. október 5-én került a mozikba.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Daniel Craig (Forrás: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.