Hős lett a Fradi orvosa - megmentette szurkolótársa életét

Kiderült, ki volt az egyik hős, aki tulajdonképpen megmentette egy drukkertársa életét a hétfői magyar-olasz válogatott meccs előtt.

Forrás: origo.hu2022. 09. 29. 17:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy szurkoló rosszul lett és összeesett a Puskás Aréna előtt a hétfői Magyarország-Olaszország Nemzetek Ligája-találkozót megelőzően. A férfit újra kellett éleszteni, majd immár stabil állapotban kórházba szállították - írta meg az Origo.

 

Az élete minden bizonnyal azon múlt, hogy a közelben volt egy szakember, mégpedig Dr. Reha Gábor, a Ferencváros orvosa, aki habozás nélkül sietett a segítségére.

 

"Egy orvos kollégámmal és barátommal, dr. Haller Istvánnal mentem ki a meccsre, és amikor megláttuk, hogy összeesik valaki, egyből rohantunk oda. Gyors ellenőrzés, pulzusvizsgálat után megállapítottuk, hogy hirtelen szívleállás volt" – idézte fel a történteket Reha Gábor a Fradi.hu-nak.

 

Azonnal levettem a sálat a nyakából, majd megkezdtem az újraélesztést, a mellkaskompressziót. Közben ordítottam a biztonsági szolgálat körülöttünk lévő embereinek, hogy azonnal szóljanak az OMSZ-nek. A mentősök viszonylag korán megérkeztek a helyszínre, de nekem az egy örökkévalóságnak tűnt. Mire odaértek, a férfi már elkezdett öklendezni, szerencsére sikerült visszahozni az életbe

 

- mondta az életmentő orvos.

Az Origo eredeti cikke IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Dr. Reha Gábor (Forrás: fradi.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.