időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Hős lett a Fradi orvosa - megmentette szurkolótársa életét

Forrás: origo.hu
2022.09.29. 17:34 2022.09.29. 17:43
Hős lett a Fradi orvosa - megmentette szurkolótársa életét

Kiderült, ki volt az egyik hős, aki tulajdonképpen megmentette egy drukkertársa életét a hétfői magyar-olasz válogatott meccs előtt.

Egy szurkoló rosszul lett és összeesett a Puskás Aréna előtt a hétfői Magyarország-Olaszország Nemzetek Ligája-találkozót megelőzően. A férfit újra kellett éleszteni, majd immár stabil állapotban kórházba szállították - írta meg az Origo.

 

Az élete minden bizonnyal azon múlt, hogy a közelben volt egy szakember, mégpedig Dr. Reha Gábor, a Ferencváros orvosa, aki habozás nélkül sietett a segítségére.

 

"Egy orvos kollégámmal és barátommal, dr. Haller Istvánnal mentem ki a meccsre, és amikor megláttuk, hogy összeesik valaki, egyből rohantunk oda. Gyors ellenőrzés, pulzusvizsgálat után megállapítottuk, hogy hirtelen szívleállás volt" – idézte fel a történteket Reha Gábor a Fradi.hu-nak.

 

Azonnal levettem a sálat a nyakából, majd megkezdtem az újraélesztést, a mellkaskompressziót. Közben ordítottam a biztonsági szolgálat körülöttünk lévő embereinek, hogy azonnal szóljanak az OMSZ-nek. A mentősök viszonylag korán megérkeztek a helyszínre, de nekem az egy örökkévalóságnak tűnt. Mire odaértek, a férfi már elkezdett öklendezni, szerencsére sikerült visszahozni az életbe

 

- mondta az életmentő orvos.

Az Origo eredeti cikke IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Dr. Reha Gábor (Forrás: fradi.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.