időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Szalai Ádámban nagyobb volt a csalódottság, mint a büszkeség

Magyar Nemzet
2022.09.26. 23:36
Szalai Ádámban nagyobb volt a csalódottság, mint a büszkeség

A magyar labdarúgó-válogatott a Puskás Arénában 2-0-ra kikapott Olaszországtól a Nmezetek Ligája csoportkörének az utolsó fordulójában. A játékosok egy része és Marcióo Rossi szövetségi kapitány is roppant csalódottan nyilatkozott, mert a csapat így csak máodik lett. Szalai Ádám csapatkapitánynak ez volt az utolsó meccse a válogatottban, de hiába ünnepelte az egész stadion, ő csalódott volt.

Egy szép álom nem valósult meg: Magyarország nem nyerte meg a csoportját, és nem jutott a Nemzetek Ligája júniusi négyes döntőjébe. Az ellenfél a regnáló Európa-bajnok Olaszország volt, amely 2-0-ra nyert a Puskás Arénában, és ő lett az első. Ez az eredmény nagy bravúr, hiszen a csapat bennmaradt az A divízióban, megelőzve Németországot és Angliát is, s a szurkolók értékelték a teljesítményt: a vereség ellenére ünnepelték a válogatottat.

 

 

Szalai Ádám, a visszavonuló csapatkapitány elköszönt a szurkolóktól, a sok érzelemdús pillanat miatt az M4 Sport is csak később kezdhette el megszólaltatni a a szövetségi kapitányokat és a játékosokat. Elsőként éppen Szalai Ádám nyilatkozott:

– Még nem tudom átérezni azt, amit a meccs előtt, mert nagy esélyt szalasztottunk el, és most inkább csalódott vagyok. Óriási köszönet a szurkolóknak, a társaimnak és a szakmai stábnak. Amikor az ember tudja, hogy utoljára énekli a Himnuszt a pályán, akkor az nagyon furcsa érzés, de egyelőre még csak az dolgozik bennem, hogy több volt ebben a meccsben. Sok lehetőségünk volt a gólszerzésre, a szünet után előttem is adódott esély, és abból fordulva rúgták az olaszok a második gólt. Tizenhárom évesen azt mondtam Újpesten, hogy válogatott szeretnék lenni, és meglett, még fel kell fognom, milyen pályát futottam be. Ha valakinek jár a köszönet, akkor az Marco Rossi, aki remek stábot hozott össze, és remek csapatot kovácsolt belőlünk. Remélem, jönnek új tehetségek, és majd meglátjuk, mi van ebben a magyar labdarúgásban. Kicsi a különbség már a nemzetközi futballban, egy jó csapatmunka csodákra lehet képes.

 

Fotó: Mirkó István

Marco Rossi magyar szövetségi kapitány volt a következő:
– Elképesztőek a szurkolóink, más országban nemigen találni ilyet. Szebb ajándékkal szerettük volna búcsúztatni Szalai Ádámot, néhány hiba végzetes volt, de ne felejtsük el, hogy az Európa-bajnok volt az ellenfelünk. Az akarattal nem volt gond, a magyar szívet és az olasz tiszteletet láttam ma, szerintem kivívtuk egész Európa tiszteletét. A jobb csapat nyert, de mindent megtettünk ez ellen.

 

Fotó: Mirkó István

Ezután Callum Styles állt a kamera elé, aki csereként nagyon jól állt be a csapatba:

– Elképesztő játékostól búcsúzunk, Szalai Ádám inspiráló egyéniség. Mindent beleadtam, de úgy volt megírva a csillagokban, hogy ma nem tudtunk gólt szerezni. Szeretnék elégedett lenni a csoport második helyével, de nem tudok, mert ma is nyerni akartunk, és csalódott vagyok a vereség miatt.

Szalai Attila is lógó orral értékelte a mérkőzést: 

– Sok minden kavarog a fejemben. Először is Szalai ádámnak szeretném megköszönni, amit kaptam, kaptunk tőle. Csalódott vagyok, mert nyerni akartunk. Álomszerű utazás van mögöttünk, most is nagyot hajtottunk, de nem sikerült feltenni az i-re a pontot. Kíméletlenül kihasználták a hibáinkat, Donnarumma fantasztikusan védett, így nem sikerült feljutnunk a csúcsra.

Borítókép: Szalai Ádámot hatvanezren búcsúztatták el a válogatottságtól (Fotó: Mirkó István)

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.