Felhagyott a lovaglással Koncz Gábor

A színművész a Kossuth Rádió műsorában osztotta meg, hogy orvosi javaslatra a jövőben csak kíméletesen sportolhat. A lovaglást úszásra cserélte, állataitól azonban nem vált meg.

Forrás: MEDIAKLIKK.HU2022. 09. 27. 18:48
Koncz Gábor
Budapest, 2019. augusztus 28. Koncz Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, színházi rendezõ, érdemes mûvész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja a Hogy volt?! címû tv-mûsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának SZOP stúdiójában. A mûsorban a meghívott vendégek Dörner György színmûvész, szinkronszínész, az Új Színház igazgatója, érdemes és kiváló mûvész munkásságát, életpályáját elevenítik fel. MTVA Fotó: Zih Zsolt Fotó: Zih Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy vidéki, módos parasztcsaládban nevelkedett Koncz Gábor, akit édesapja papnak vagy orvosnak szánt. Előbbi pályától a cölibátus riasztotta el, utóbbitól pedig az, hogy nem bírja a vér látványát. A színművész és színházi rendező sikerei, Kossuth- és Jászai Mari-díja is azt igazolja, hogy jó döntést hozott annak idején, amikor a színészetet választotta hivatásának. Családi gyökereiből azonban máig megőrizte a természet szeretetét és a lovak iránti rajongását.

Kulákok voltunk, négy lovat tartottunk. A diploma után vettem magam is lovakat, gyönyörű istállóm volt, és ennek köszönhetem, hogy sosem sérültem meg, mert minden filmet a saját lovaimon forgattam. Nyolc csikóm született amióta lovakkal foglalkozom, mindet magam segítettem a világra. 85 év alatt, amit eddig éltem, ez nem is olyan túl sok, de ahogy feleséget, úgy lovat sem ad el rendes ember soha, megtartottam őket

– mesélte a Kossuth Rádió Kalendárium című műsorában Koncz Gábor, akit kora és egészségi állapota miatt az orvosa lebeszélt a lovaglásról és másik kedvenc sportjáról a síelésről. Ezek helyett mindennap úszik fél órát, mert szüksége van rendszeres mozgásra.

A színészlegenda a beszélgetés végét azzal zárta, hogy szeretne minél tovább aktív maradni a színpadon és magánéletében egyaránt. Korábban csak főszerepeket játszott, de kora miatt most már csak kisebb szerepeket vállal. Véleménye szerint az a baj, hogy mire az ember tudja az életre a megoldást, nincs ideje megélni.

A teljes beszélgetés, amelyben Koncz Gábor futó színdarabjairól is bővebben mesél újrahallgatható a Kossuth Rádió Médiaklikk-oldalán.

Borítókép: Koncz Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, színházi rendező, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának SZOP stúdiójában. (Fotó: MTVA/Zih Zsolt)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.