Koncz Gábor számára a múltja éppolyan fontos, mint a jövője

Koncz Gábor 83 évesen több színházban játszik párhuzamosan, az Újszínház pedig már a következő évadra is leszerződtette. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész a Blikknek adott interjút. Szemlénkből megtudhatnak pár érdekességet.

Magyar Nemzet
Forrás: Blikk2022. 05. 08. 10:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Koncz Gábor teljes lendülettel dolgozik, három színházban játszik, közönségtalálkozókra hívják, ez számára nagyon jó érzés, örvend, hogy még ma is érdekli az embereket a játéka, a véleménye.

Számára azonban a múltja éppolyan fontos, mint a jövője.

Nagyon fontosak a gyökerei, nagyon bánja, hogy a külföldön élő unokáit ritkán láthatja, és attól tart, hogy nem fognak tudni eljönni a temetésére.

Én épp ezért nem tudtam volna soha külföldön élni, mert a szüleimet nem tudtam volna itt hagyni. Apám mondta is nekem, amikor Budapestre szerződtem: Fiam, hogy tudsz te Pestre menni, én már ha vásárba megyek, akkor rosszul érzem magam

– mondta a színművész, aki ugyan sajnálatosnak érzi, hogy meg vannak számlálva a napjai, de tudja, hogy visszatér.

A magyarságom, a becsületem és a keresztény hitem mellett a reinkarnációban is hiszek, tudom, hogy visszatérek a halálom után. De nem Európába, mert ez egy rémálom, hanem Ázsiába, ahol tiszta emberek élnek.

A színművész a temetésével kapcsolatban sem bíz semmit a véletlenre.

A végrendeletemben kikötöttem, hogy engem csak állva lehet eltemetni, mert nem akarom fekve nézni a sok emberi disznóságot, állva akarok kiabálni a halálom után is, ha valami nem tetszik.

Koncz Gábor azt is tudja, mikor szeretne elmenni.

Mindenképpen Orbán Viktor regnálása alatt szeretnék elmenni. Hasonló a gondolkodásunk, és tudom, hogy törődne velem. Ezért most biztos lőni fognak rám, de azt vallom, ami nem kerül küzdelembe, az értéktelen. Ami fontos nekünk, a magyarságról, a hitről, a családról és a sportról egyformán gondolkodunk, ez pedig nekem garancia.

Az eredeti cikk ITT elérhető.

Borítókép: Koncz Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész (Forrás: Blikk)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.