Hamarosan megjelenik az új életrajzi mű II. Erzsébetről

A Diana hercegnőről írt sikerkönyv brit szerzője, Andrew Morton II. Erzsébet-életrajza november közepén jelenik meg, noha az eredeti tervek szerint csak jövőre került volna a boltokba.

Forrás: MTI2022. 09. 14. 16:32
II. ERZSÉBET
London, 2022. szeptember 14. II. Erzsébet brit királynõ óriásportréja elõtt dohányzik egy férfi London belvárosában 2022. szeptember 13-án. Az uralkodó a skóciai Balmoral kastélyában hunyt el szeptember 8-án, 96 éves korában, uralkodásának 71. évében. Szeptember 19-én vesznek végsõ búcsút a királynõtõl. MTI/AP/Andreea Alexandru Fotó: Andreea Alexandru
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

II. Erzsébet a múlt héten csütörtökön, 96 éves korában hunyt el. Halála miatt hozták előbbre Morton műve, a The Queen kiadását.

Hosszú és emlékezetes uralkodása alatt II. Erzsébet családjának és országai tágabb famíliájának szentelte magát. A nemzeti ünnepek és gondok - köztük a Covid-19 járvány - idején ő volt a ragasztó, amely összetartotta a nemzetet. Az életrajz egyik kihívása és gyönyörűsége az volt, hogy megrajzolhattam a szenvtelenség álarca mögött rejlő nő karakterét

– idézte Mortont a könyvet kiadó Grand Central Publishing közleménye.

A kiadó szerint Morton műve levéltári kutatásokon, valamint a palota titkainak ismerőivel, magántitkárokkal és testőrökkel való hosszú kapcsolatán alapul.

A szerző írt már könyvet - engedélyük nélkül - Vilmos walesi hercegről és Meghan sussexi hercegnőről, azonban a Dianáról írott, 1992-ben megjelent könyvén együttműködött a néhai hercegnővel, aki elismerte, hogy gondjak vannak férjével, az akkori Károly herceggel, aki III. Károly néven lépett II. Erzsébet örökébe. A brit író híres könyve Diana igaz története címmel jelent meg magyarul.

Borítókép: Fénykép II. Erzsébet óriásportréjáról. (Fotó: MTI/AP/Andreea Alexandru)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.