Súlyos dologgal szembesült a sztárúszó

„Őrületes dolgokat vettem észre” – mondta a felszaladt kilók után a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka.

Forrás: BORSONLINE.HU2022. 09. 05. 16:14
HOSSZÚ Katinka
Róma, 2022. augusztus 16. Hosszú Katinka a női 200 méteres pillangóúszás elődöntőjében a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 16-án. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most, hogy mindig úszik, de megtapasztalta a Covid alatti leállást, már tudatosan építi magában, hogy mik azok a dolgok, amik ezzel az életmóddal járnak és mindenképp át szeretne majd vinni a sport utáni életébe. A háromszoros olimpiai bajnok úszó erről a Lilu sminkműsorában mesélt – olvasható a Bors cikkében.

A rendszeres edzés, annak a megtervezése, az étkezés nekem nagyon fontos, hogy én nem szeretnék meghízni

– fogalmazott Hosszú Katinka, aki a Covid-járvány alatt kénytelen volt megtapasztalni, milyen leállni. Megtapasztalta, hogy a teste erre hogyan reagál.

Amikor top formában voltam, akkor elképzeltem, milyen jó lesz, amikor abbahagyom, mert vékonyabb leszek, nőiesebb, mert nincs rajtam annyi izom. Jött ez a 2020-as időszak és rájöttem, hogy felszaladnak a kilók, ráadásul rá az izomra, jó pufi lettem tőle. Rosszul éreztem magam, hogy nem volt meg a rendszeresség az életemben, nem volt meg a mozgás, elkezdett fájni a hátam. Őrületes dolgokat vettem észre, eddig arra figyeltem, hogy az étkezésem, az edzések, a pihenés stb. Amit mindenki mantrázik, hogy egy egészséges élethez csinálni kell, csak nekem ez volt a munkám. Mivel ez volt a „kötelező”, kicsit úgy volt, hogy de jó lenne az ellenkezőjét csinálni, csak rájöttem, hogy nem jó hosszú távon

– mesélte az úszó.

Úgy fogalmazott, „jó pár kiló” felszaladt rá ebben az időszakban. Most azonban próbálja az egyensúlyt megtalálni, hogy fegyelmezett legyen valamilyen szinten, de az élvezze is az életet.

Nagyon durván fegyelmeztem magam éveken keresztül, ezért beleszaladok az élvezetekbe. Gondolok például az evésre. Amit nem ettem eddig, azt most ennem kell

– mondta Katinka, akinek a lángos az egyik étel, amiről mindig lemondott, pedig nagyon szereti.

Az eredeti cikk ide kattintva érhető el.

Borítókép: Hosszú Katinka a női 200 méteres pillangóúszás elődöntőjében a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 16-án (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.