időjárás 15°C Amália 2022. október 7.
logo

Súlyos dologgal szembesült a sztárúszó

Forrás: BORSONLINE.HU
2022.09.05. 16:14 2022.09.05. 23:54
Súlyos dologgal szembesült a sztárúszó

„Őrületes dolgokat vettem észre” – mondta a felszaladt kilók után a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka.

Most, hogy mindig úszik, de megtapasztalta a Covid alatti leállást, Hosszú Katinka már tudatosan építi magában, hogy mik azok a dolgok, amik ezzel az életmóddal járnak és mindenképp át szeretne majd vinni a sport utáni életébe. A háromszoros olimpiai bajnok úszó erről a Lilu sminkműsorában mesélt – olvasható a Bors cikkében.

A rendszeres edzés, annak a megtervezése, az étkezés nekem nagyon fontos, hogy én nem szeretnék meghízni

– fogalmazott Hosszú Katinka, aki a Covid-járvány alatt kénytelen volt megtapasztalni, milyen leállni. Megtapasztalta, hogy a teste erre hogyan reagál.

Amikor top formában voltam, akkor elképzeltem, milyen jó lesz, amikor abbahagyom, mert vékonyabb leszek, nőiesebb, mert nincs rajtam annyi izom. Jött ez a 2020-as időszak és rájöttem, hogy felszaladnak a kilók, ráadásul rá az izomra, jó pufi lettem tőle. Rosszul éreztem magam, hogy nem volt meg a rendszeresség az életemben, nem volt meg a mozgás, elkezdett fájni a hátam. Őrületes dolgokat vettem észre, eddig arra figyeltem, hogy az étkezésem, az edzések, a pihenés stb. Amit mindenki mantrázik, hogy egy egészséges élethez csinálni kell, csak nekem ez volt a munkám. Mivel ez volt a „kötelező”, kicsit úgy volt, hogy de jó lenne az ellenkezőjét csinálni, csak rájöttem, hogy nem jó hosszú távon

– mesélte az úszó.

Úgy fogalmazott, „jó pár kiló” felszaladt rá ebben az időszakban. Most azonban próbálja az egyensúlyt megtalálni, hogy fegyelmezett legyen valamilyen szinten, de az élvezze is az életet.

Nagyon durván fegyelmeztem magam éveken keresztül, ezért beleszaladok az élvezetekbe. Gondolok például az evésre. Amit nem ettem eddig, azt most ennem kell

– mondta Katinka, akinek a lángos az egyik étel, amiről mindig lemondott, pedig nagyon szereti.

Az eredeti cikk ide kattintva érhető el.

Férjhez ment Hosszú Katinka

Hétfőn jött el a nagy nap a háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok úszó számára.

Borítókép: Hosszú Katinka a női 200 méteres pillangóúszás elődöntőjében a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 16-án (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.