Shane Tusup meglepően reagált Hosszú Katinka házasságára

Hétfő kora este Hosszú Katinka újra kimondta a boldogító igent, férjhez ment Gelencsér Mátéhoz Szentendrén. A nagy nap egyszerre lehet valaminek a kezdete és valaminek a vége, vagy valaminek az újrakezdése is. Még a volt férj, Shane Tusup is reagált.

Magyar Nemzet
2022. 08. 23. 9:47
Hosszú Katinka
Hosszú Katinka Fotó: Szabolcs László / Ripost Forrás: Szabolcs László / Ripost
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

és Gelencsér Máté nagy titkolózás közepette megtartott esküvőjéről a Blikk osztott meg képes beszámolót, amely a híres vendégekre fókuszált, miszerint ott volt a násznépben Gyurta Dániel, Kemény Dénes, Verrasztó Evelyn, Verrasztó Dávid, Szabó Szebasztián és Wladár Sándor is – csak a sporthírességekre szorítkozva.

A háromszoros olimpiai bajnok célja az volt, hogy csendben mehessen újra férjhez, ami az esetében persze lehetetlen küldetés volt, de már a szándék is jelzi, hogy sokat változott az elmúlt csaknem tíz évben. Első házasságát 2013-ban korábbi edzőjével, az amerikai Shane Tusuppal kötötte a Seychelle-szigeteken, jól dokumentálva és közszemlére téve. Ehhez képest most nagy a kontraszt.

Látszólag csak egy közös van Hosszú két esküvőjében, mindkettő dátuma augusztus 22-re esett. Hogy ez a puszta véletlen műve, vagy valamilyen utalás valakinek, az alighanem csak az érintettekre tartozik. Mindenesetre Shane Tusup, akivel a válás óta hideg volt a kapcsolat, meglepően reagált a házasság hírére.

„Gratulálok a házasságotokhoz, sok boldogságot kívánok!” – írta az amerikai az Instagram-oldalán, amelyre egy képet is feltöltött az ifjú párról. Szép gesztus, lájkvadászat vagy magánügy – ezt mindenki döntse el maga.

Ami viszont a magyar úszósportra és az érte rajongókra is tartozik, az Hosszú Katinka jövője úszóként, s ezt most sem lehet teljesen különválasztani a magánéletétől.

Hosszú 2013-ban kötött házassága – ahogy az önéletrajzi filmjéből is kiderült – inkább egy szövetség volt, amelyben a közös cél (az olimpiai bajnoki cím) kovácsolta össze a feleket, ám ahogy elérték a vágyott sikert, kiüresedett a kapcsolat.

„Te nem nő vagy, hanem sportoló” – mondta Tusup egy ponton Katinkának, aki az élete meghatározó jeleneteként élhette meg ezeket a szavakat.

A 33 éves úszó saját bevallása szerint nőként Gelencsér Máté mellett találta meg magát, s a boldogsághoz feltétlenül joga van. Arról is nyilatkozott már, hogy foglalkoztatja a családalapítás gondolata, de épp az elmúlt héten véget ért római Európa-bajnokságon erősítette meg, hogy még nem tudja könnyen elengedni az úszást, elképzelhető, hogy kitolja a pályafutását a 2024-es párizsi olimpiáig. Ezt azonban csak akkor teszi meg, ha újra a régi tud lenni a medencében, mert az neki is fáj, hogy annyi siker után sokszor a döntőbe kerülésért is küzdenie kell.

– Az aranyérmek csak úgy jönnek, hogy abba nem fér bele más, minden percnek az úszásról kell szólnia – nyilatkozta lapunknak Rómában. – Ilyen az élsport, és amikor lemondásról beszélünk, erre gondolunk. Akkor csak az úszás van és más semmi. Ahhoz, hogy ott legyek Párizsban, minél előbb fel kell vennem újra ezt az életstílust. Még nem tudom, hogy újra készen állok-e erre.

A nagy nap tehát Hosszú Katinka életében egyszerre lehet valaminek a kezdete és valaminek a vége, vagy épp ellenkezőleg, valaminek az újrakezdése is. Három olimpiai arannyal és azokat is beleértve 97 felnőtt világversenyen szerzett éremmel a háta mögött bármelyik mellett is döntsön végül, csak azt kívánhatjuk neki, hogy valóban boldogságra leljen.

Borítókép: Hosszú Katinka (Fotó: Szabolcs László/Ripost)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.