Elhunyt Maros Gábor

Elhunyt a legendás színész és operaénekes. Halálát színművész kollégája erősítette meg a Borsnak.

Forrás: Borsonline.hu2022. 10. 26. 15:47
Maros 75 éves volt (Fotó: Ripost)
Maros 75 éves volt (Fotó: Ripost) Forrás: RIPOST
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A semmiből érkezett a hír: 75 éves korában elhunyt Maros Gábor.

A legendás színművész halálhíre kapcsán kollégája, Szacsvay László beszélt a Borsnak.

Holnap leszek 75 éves. Ki tudja, mennyi van még hátra, hiszen egyre-másra látja az ember, hogy elmennek a legnagyobb pályatársak. Most is például pár nappal ezelőtt tudtam meg, meghalt Maros Gabi

mondta Szacsvay, hozzátéve: úgy tudja, kórházban ápolták pár hete, ott érte utol a vég.

A színművész-operaénekes jó ideje gyengélkedett, szeptemberben került kórházba, 75. születésnapját is orvosi felügyelet alatt töltötte. Előtte tavaly is kórházba került, akkor sztrókkal.

 

Az Operettből indult

Maros 1971-ben kapott színészi diplomát a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Karrierje a fővárosi Operettszínházban indult, ahol 1971–1973 között, valamint 1976–1981 között játszott. 1973–1976 között átszerződött a József Attila Színházhoz. Ezt kövezően 1981–1988 között a Magyar Állami Operaházban lépett fel, majd 1988-ban a kecskeméti Katona József Színház, 1989-ben pedig a debreceni Csokonai Színház társulatának művésze lett. Később éveken át az amszterdami Concertgebouw-ban lépett színpadra, 1995–1999 között a Soproni Petőfi Színház tagja, 2000–2002 között a Vidám Színpad tagja, 2003 óta pedig a Sziget Színház színésze volt.

Sokoldalú művészként a prózai szerepek és a zenés műfajok sem jelentettek neki gondot.  Musicalek, operettek és operák tenorszerepeiben is láthatták a nézők, de sokan szinkronszerepei alapján emlékezhetnek rá. Nemzetközi turnéi során Bécsben, Münchenben, Zürichben, Amszterdamban, Sydney-ben, New Yorkban és Jeruzsálemben is fellépett.

Két gyermeke született, Gabriella és Fanni olvasható a Bors cikkében.

Borítókép: Maros Gábor (Forrás: Ripost)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.