Juhász Árpád: Az első évben négy óránál többet nem aludtam

Dr. Juhász Árpád, vagy ahogy a kollégák hívják, Árpi bácsi a kezdetektől a TV2 csapatát erősíti, idén lett 87 éves, de nyugdíjba menésre nem is gondol: mai napig aktívan részt vesz a gyártásban.

Forrás: BORSONLINE.HU2022. 10. 06. 19:41
DR. JUHÁSZ ÁRPÁD _ Fotó: Zih Zsolt / MTVA
DR. JUHÁSZ ÁRPÁD _ Fotó: Zih Zsolt / MTVA Forrás: MTVA/ZIH ZSOLT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A héten volt 25 éve, hogy elindult a TV2 sugárzása – három nappal a konkurens RTL Klub indulása előtt –, gyakorlatilag ez jelenti a hazai kereskedelmi televíziózás születését is.

Dr. Juhász Árpád, vagy ahogy a kollégák hívják, Árpi bácsi a kezdetektől a TV2 csapatát erősíti, idén lett 87 éves, de nyugdíjba menésre nem is gondol: mai napig aktívan részt vesz a gyártásban – olvasható a Bors cikkében.

Éppen huszonöt éve izgatottan ültünk hajnalban Tolvaly Ferenc, az akkori vezérigazgató irodájában, és néztük a képernyőt, hogy elindul-e a műsor. A Himnusszal kezdtünk, én készítettem hozzá a képanyagot, jelentős magyar helyszíneket gyűjtöttem össze, melyek visszaadják a Himnusz szellemét, Mohács, Esztergom… Feszülten vártuk, hogy elkészül-e a vágás, szó szerint az utolsó pillanatokban állt össze. Fellélegeztünk, amikor a monitoron megjelent az adás, persze borzasztóan rossz minőségben, mozaikosan.

Eredetileg kulturális, gyermek- és ifjúsági főszerkesztőnek hívtak oda, de hamar kiderült, hogy a szórakoztató műsorok is hozzám tartoznak majd. Gyakorlatilag minden a politikán és filmeken kívül. Az első évben négy óránál többet nem aludtam – idézte fel Juhász Árpád, aki jelenleg a feliratozásért felelős részleget vezeti, emiatt a legtöbb műsort megnézi, leellenőrzi, hogy elkezdődött-e és jó felirat indult-e.

Az elismert geológus a világ számtalan pontján járt már (Fotó: Facebook)

Árpi bácsi 87 évesen már bottal jár, ám szellemileg a topon van, a Borsnak tréfálkozva elmesélte:

A kertben gyakran rendeztem futóversenyt a csigákkal. Eleinte én nyertem, de amikor megláttam a csigák szemében a könnycseppet, akkor inkább hagytam őket nyerni

– viccelődött a geológus, akinek jelenleg a Super TV2-n futnak az Időnyomozók és az Egzotikus Ázsia című műsorai.

Az eredeti cikk ide kattintva érhető el.

Borítókép: Dr. Juhász Árpád (Fotó: MTVA/Zih Zsolt)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.