Lujza 2024. március 2.
logo

Juhász Árpád: Az első évben négy óránál többet nem aludtam

Forrás: BORSONLINE.HU
2022.10.06. 19:41 2022.10.06. 21:48
Juhász Árpád: Az első évben négy óránál többet nem aludtam

Dr. Juhász Árpád, vagy ahogy a kollégák hívják, Árpi bácsi a kezdetektől a TV2 csapatát erősíti, idén lett 87 éves, de nyugdíjba menésre nem is gondol: mai napig aktívan részt vesz a gyártásban.

A héten volt 25 éve, hogy elindult a TV2 sugárzása – három nappal a konkurens RTL Klub indulása előtt –, gyakorlatilag ez jelenti a hazai kereskedelmi televíziózás születését is.

Dr. Juhász Árpád, vagy ahogy a kollégák hívják, Árpi bácsi a kezdetektől a TV2 csapatát erősíti, idén lett 87 éves, de nyugdíjba menésre nem is gondol: mai napig aktívan részt vesz a gyártásban – olvasható a Bors cikkében.

Éppen huszonöt éve izgatottan ültünk hajnalban Tolvaly Ferenc, az akkori vezérigazgató irodájában, és néztük a képernyőt, hogy elindul-e a műsor. A Himnusszal kezdtünk, én készítettem hozzá a képanyagot, jelentős magyar helyszíneket gyűjtöttem össze, melyek visszaadják a Himnusz szellemét, Mohács, Esztergom… Feszülten vártuk, hogy elkészül-e a vágás, szó szerint az utolsó pillanatokban állt össze. Fellélegeztünk, amikor a monitoron megjelent az adás, persze borzasztóan rossz minőségben, mozaikosan.

Eredetileg kulturális, gyermek- és ifjúsági főszerkesztőnek hívtak oda, de hamar kiderült, hogy a szórakoztató műsorok is hozzám tartoznak majd. Gyakorlatilag minden a politikán és filmeken kívül. Az első évben négy óránál többet nem aludtam – idézte fel Juhász Árpád, aki jelenleg a feliratozásért felelős részleget vezeti, emiatt a legtöbb műsort megnézi, leellenőrzi, hogy elkezdődött-e és jó felirat indult-e.

Az elismert geológus a világ számtalan pontján járt már (Fotó: Facebook)

Árpi bácsi 87 évesen már bottal jár, ám szellemileg a topon van, a Borsnak tréfálkozva elmesélte:

A kertben gyakran rendeztem futóversenyt a csigákkal. Eleinte én nyertem, de amikor megláttam a csigák szemében a könnycseppet, akkor inkább hagytam őket nyerni

– viccelődött a geológus, akinek jelenleg a Super TV2-n futnak az Időnyomozók és az Egzotikus Ázsia című műsorai.

Az eredeti cikk ide kattintva érhető el.

Borítókép: Dr. Juhász Árpád (Fotó: MTVA/Zih Zsolt)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.