időjárás 15°C Emánuel 2023. március 26.
logo

Tíz évvel halála után derültek ki Komár László utolsó szavai lányához

Forrás: Origo/BORS
2022.10.18. 09:45 2022.10.18. 14:14
Tíz évvel halála után derültek ki Komár László utolsó szavai lányához

Komár László özvegye, Erzsébet és közös kislányuk, Karolina vasárnap este sikeresen átvették azokat a mikrokazettákat, amelyeken a legendás zenész lányának célozta utolsó szavait.

Komár László a legutolsó, legnagyobb szerelme, Krisztina karjaiban halt meg, hosszú betegség után – olvasható az Origó cikkében. Már tíz éve annak, hogy nincs köztünk, alakját mégis a mai napig titkok övezik: kislányára ugyanis, aki halálakor még csupán 8 éves volt, rejtélyes örökséget hagyott, amelyet Karolina keresztapjára, Stark Ferencre bízott örökül.

Pontosabban, 10 hosszú évig kellett őriznie az egyenként 80 perces kazettákat a régi barátnak.

Halála előtt, tíz éve Komár felkereste legjobb barátját, és bizalmasan átadta a zacskóban elrejtett kazettákat, és mellékelt hozzá egy diktafont is, hogy Karolina meg tudja hallgatni a hangszalagot.

Februárban Laci már biztosan tudta, hogy meg fog halni, ezért megkért, hogy őrizzem meg a kazettákat Karolina 18. születésnapjáig

– mesélte a Borsnak Stark Ferenc tavaly. Komár még abban az évben meghalt, és a hordozók tartalma ismeretlen. A lap tavaly járt utána először, hogy mi lehet a sorsa a kazettáknak. 

Pár hónapja Ferenc helyett, aki tavasszal hirtelen halt meg, fiai gondozták a rejtélyes felvételeket, miután tartani szerették volna édesapjuk végakaratához magukat. 

Stark fiai egy vidéki házban őrizték a titkos csomagot, és kérdéses volt, hogyan kerül a kislányhoz az öröksége.

 

Teljesült a végakarat

A Bors nemrég megtalálta Stark Ferenc fiait, akik végül teljesítették édesapjuk és Komár László végakaratát is. Hétfőn jött a hír, hogy az átadás sikeresen megtörtént: 

Erzsébet és Karolina vasárnap késő este, vidéken átvették a felvételt.

Az átadást a nyilvánosság teljes kizárásával szerette volna mindkét fél megejteni, Stark Ferenc fiatalabbik fia azonban annyit elárult lapunknak, hogy váratlanul jelentek meg anya és lánya a házuknál – írja a Bors. 

Váltottunk néhány szót, majd gyorsan megtörtént az átadás-átvétel. Karolina is jelen volt az eseményen, és édesanyjával együtt, még a helyszínen kibontották a csomagot

 – foglalta össze röviden a történteket Stark Ferenc fia, aki ennél többet nem akart nyilatkozni. Úgy tűnik tehát, hogy Komár végakarata célba ért azzal, hogy imádott lányánál vannak a kazetták. Azonban elképzelhető, hogy az, amit a hangszalagok tartalmaznak, sohasem kerül nyilvánosságra, hiszen Erzsébet nem szeretné sem lányát, sem önmagát kitenni a nyilvánosságnak, így feltehetőleg csendben, családi körben hallgatták meg a kazettákat. 

Az Origó cikke IDE, a Bors cikke IDE kattintva érhető el.
Borítókép: Komár László (Fotó: Origó)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.