Tíz évvel halála után derültek ki Komár László utolsó szavai lányához

Komár László özvegye, Erzsébet és közös kislányuk, Karolina vasárnap este sikeresen átvették azokat a mikrokazettákat, amelyeken a legendás zenész lányának célozta utolsó szavait.

Forrás: Origo/BORS2022. 10. 18. 9:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Komár László a legutolsó, legnagyobb szerelme, Krisztina karjaiban halt meg, hosszú betegség után – olvasható az Origó cikkében. Már tíz éve annak, hogy nincs köztünk, alakját mégis a mai napig titkok övezik: kislányára ugyanis, aki halálakor még csupán 8 éves volt, rejtélyes örökséget hagyott, amelyet Karolina keresztapjára, Stark Ferencre bízott örökül.

Pontosabban, 10 hosszú évig kellett őriznie az egyenként 80 perces kazettákat a régi barátnak.

Halála előtt, tíz éve Komár felkereste legjobb barátját, és bizalmasan átadta a zacskóban elrejtett kazettákat, és mellékelt hozzá egy diktafont is, hogy Karolina meg tudja hallgatni a hangszalagot.

Februárban Laci már biztosan tudta, hogy meg fog halni, ezért megkért, hogy őrizzem meg a kazettákat Karolina 18. születésnapjáig

– mesélte a Borsnak Stark Ferenc tavaly. Komár még abban az évben meghalt, és a hordozók tartalma ismeretlen. A lap tavaly járt utána először, hogy mi lehet a sorsa a kazettáknak. 

Pár hónapja Ferenc helyett, aki tavasszal hirtelen halt meg, fiai gondozták a rejtélyes felvételeket, miután tartani szerették volna édesapjuk végakaratához magukat. 

Stark fiai egy vidéki házban őrizték a titkos csomagot, és kérdéses volt, hogyan kerül a kislányhoz az öröksége.

 

Teljesült a végakarat

A Bors nemrég megtalálta Stark Ferenc fiait, akik végül teljesítették édesapjuk és Komár László végakaratát is. Hétfőn jött a hír, hogy az átadás sikeresen megtörtént: 

Erzsébet és Karolina vasárnap késő este, vidéken átvették a felvételt.

Az átadást a nyilvánosság teljes kizárásával szerette volna mindkét fél megejteni, Stark Ferenc fiatalabbik fia azonban annyit elárult lapunknak, hogy váratlanul jelentek meg anya és lánya a házuknál – írja a Bors. 

Váltottunk néhány szót, majd gyorsan megtörtént az átadás-átvétel. Karolina is jelen volt az eseményen, és édesanyjával együtt, még a helyszínen kibontották a csomagot

 – foglalta össze röviden a történteket Stark Ferenc fia, aki ennél többet nem akart nyilatkozni. Úgy tűnik tehát, hogy Komár végakarata célba ért azzal, hogy imádott lányánál vannak a kazetták. Azonban elképzelhető, hogy az, amit a hangszalagok tartalmaznak, sohasem kerül nyilvánosságra, hiszen Erzsébet nem szeretné sem lányát, sem önmagát kitenni a nyilvánosságnak, így feltehetőleg csendben, családi körben hallgatták meg a kazettákat. 

Az Origó cikke IDE, a Bors cikke IDE kattintva érhető el.
Borítókép: Komár László (Fotó: Origó)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.