időjárás 5°C Vilma 2022. december 5.
logo

Barátja számolt be Csapó Gábor állapotáról

Forrás: Bors
2022.11.15. 15:47 2022.11.15. 17:55
Barátja számolt be Csapó Gábor állapotáról

Az 1977-ben vízilabda Európa-bajnoki címet szerzett Wiesner Tamás tömören így jellemezte barátja és akkori csapattársa, Csapó Gábor egészségi állapotát: „Dudi nincs jól” – írja a Bors.

„Múlt héten mentő szállította a Honvédkórház intenzív osztályára, és azóta állandó felügyelet alatt tartják. Természetesen felesége, Katalin már meglátogathatta” – nyilatkozta a Borsnak Wiesner Tamás. 

„Magam is meglepődtem, amikor megtudtam, hogy Dudi egy vesével él. Nagyon jó barátom, igazán remek ember, próbáltam híreket szerezni róla, de nem derült ki, hogy pontosan mi a baja, milyen egészségügyi panasszal került be.”

 

Csapó Gábort diétára fogták

Csapó valóban nincs jól. Wiesner elárulta, a kórházban megpróbálják csökkenteni az egykori legendás pólós túlsúlyát. Ez fontos lenne a gyógyuláshoz.

„Ennek érdekében a kórházban diétás kosztra fogták, továbbá gyógyszerekkel is igyekeznek hozzásegíteni őt a fogyáshoz” – tette hozzá a jó barát.

Wiesner természetesen más ismert pólósok társaságában szívesen meglátogatná Csapót, de erre a kórházi vezetés egyelőre nem ad engedélyt.

Annyit szintén megtudtam, hogy nagyon szeretne hazatérni, de erről egyelőre szó sem lehet. 

„Dudi a magyar sport óriási értéke, és ha például arra lenne szükség, hogy vért adjunk neki, nem létezik olyan hatalmas tégely, amiben a vért összegyűjtenénk, mert mindannyian a rajongásig szeretjük őt. Szerencsére arról nincs szó, hogy vérre lenne szüksége” – mondta Wiesner Tamás.

Csapó Gábor 1972-ig az Újpesti Dózsa, 1973-ig a SZEOL AK, 1984-ig a Vasas, majd 1985-től az olasz Syracusa Palermo játékosa volt. 1970-től tizenhat éven keresztül, összesen 272 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban. Az aktív sportolást 1986-ban fejezte be. 2000-ben beválasztották az évszázad magyar vízilabda-válogatottjába.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó, edző mellett Radványi Dorottya műsorvezető kezében tartja az 1980-as moszkvai olimpia kabaláját, Misa mackót a Hogy volt!? című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda útjai gyártóbázisának 7-es stúdiójában (Fotó: MTVA/ Zih Zsolt)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.