Barátja számolt be Csapó Gábor állapotáról

Kórházban ápolt legendás vízilabdázónk állapotáról beszélt egykori csapattársa és jó barátja.

Forrás: Bors2022. 11. 15. 15:47
Csapó Gábor; Radványi Dorottya
Budapest, 2014. június 4. Csapó Gábor olimpiai bajnok vizilabdázó, edzõ mellett Radványi Dorottya mûsorvezetõ kezében tartja az 1980-as moszkvai olimpia kabaláját, Misa mackót a Hogy volt!? címû tv-mûsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 7-es stúdiójában. MTVA Fotó: Zih Zsolt Fotó: Zih Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1977-ben vízilabda Európa-bajnoki címet szerzett Wiesner Tamás tömören így jellemezte barátja és akkori csapattársa, Csapó Gábor egészségi állapotát: „Dudi nincs jól” – írja a Bors.

„Múlt héten mentő szállította a Honvédkórház intenzív osztályára, és azóta állandó felügyelet alatt tartják. Természetesen felesége, Katalin már meglátogathatta” – nyilatkozta a Borsnak Wiesner Tamás. 

„Magam is meglepődtem, amikor megtudtam, hogy Dudi egy vesével él. Nagyon jó barátom, igazán remek ember, próbáltam híreket szerezni róla, de nem derült ki, hogy pontosan mi a baja, milyen egészségügyi panasszal került be.”

 

Csapó Gábort diétára fogták

Csapó valóban nincs jól. Wiesner elárulta, a kórházban megpróbálják csökkenteni az egykori legendás pólós túlsúlyát. Ez fontos lenne a gyógyuláshoz.

„Ennek érdekében a kórházban diétás kosztra fogták, továbbá gyógyszerekkel is igyekeznek hozzásegíteni őt a fogyáshoz” – tette hozzá a jó barát.

Wiesner természetesen más ismert pólósok társaságában szívesen meglátogatná Csapót, de erre a kórházi vezetés egyelőre nem ad engedélyt.

Annyit szintén megtudtam, hogy nagyon szeretne hazatérni, de erről egyelőre szó sem lehet. 

„Dudi a magyar sport óriási értéke, és ha például arra lenne szükség, hogy vért adjunk neki, nem létezik olyan hatalmas tégely, amiben a vért összegyűjtenénk, mert mindannyian a rajongásig szeretjük őt. Szerencsére arról nincs szó, hogy vérre lenne szüksége” – mondta Wiesner Tamás.

Csapó Gábor 1972-ig az Újpesti Dózsa, 1973-ig a SZEOL AK, 1984-ig a Vasas, majd 1985-től az olasz Syracusa Palermo játékosa volt. 1970-től tizenhat éven keresztül, összesen 272 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban. Az aktív sportolást 1986-ban fejezte be. 2000-ben beválasztották az évszázad magyar vízilabda-válogatottjába.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó, edző mellett Radványi Dorottya műsorvezető kezében tartja az 1980-as moszkvai olimpia kabaláját, Misa mackót a Hogy volt!? című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda útjai gyártóbázisának 7-es stúdiójában (Fotó: MTVA/ Zih Zsolt)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.