időjárás 3°C Adél 2023. január 29.
logo

A magyar színművész édesapaként értette meg az ünnep fontosságát

Magyar Nemzet
Forrás: Híradó.hu
2022.12.02. 09:30 2022.12.02. 18:39
A magyar színművész édesapaként értette meg az ünnep fontosságát

Pindroch Csaba édesapaként értette meg, miért fontos az ünnep – mesélte a Duna Televízió vallási műsorában.

Pindroch Csaba Jászai Mari-díjas színművész tavaly a budapesti rendezésű, 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hírnökeként tett tanúságot hitéről, ám gyerekkorában még egyáltalán nem szólította meg őt a kereszténység üzenete. A Duna vallási kerekasztal beszélgetésében, az Agapéban kifejtette, hogy nincs túl sok gyerekkori emléke az adventről, karácsonykor pedig leginkább az ajándékokat várta.

– Nem emlékszem, hogy készülődtünk volna vagy lett volna adventi koszorú az asztalunkon. Ugyanakkor minden vasárnap jártunk templomba, de azt nem szerettem, mert hideg volt, nem kötött le, nem értettem, mit mond a pap. Csak jóval később, úgy 15 évvel ezelőtt kaptam meg a hit ajándékát – kezdte Pindroch Csaba. 

A műsor vendégeként azt is elárulta, hogy a karácsonyi időszak gyermekeivel vált igazán kitüntetett ünneppé, hiszen Verebes Lindával közös négy gyermekük közül három születése vagy fogantatása ez idő tájt történt.

– A feleségem csodálatos édesanya és minden évben nagy szeretettel és hittel készül a karácsonyra. A közös várakozás, amit családként megtapasztalhatunk, varázslatos élmény – tette hozzá a színművész, a Magyarország, szeretlek! és a Családi kör műsorvezetője, aki szerint a nem hívő emberek is átélhetik a karácsony csodáját. 

Szerinte még az ajándékvásárlásban is ott lehet a szeretet azáltal, hogy egy-egy meglepetéssel szeretnénk elkápráztatni a másikat.

A teljes cikk Apaként élhette át igazán a karácsonyt Pindroch Csaba címen olvasható a Híradó.hu oldalán.

Borítókép: Pindroch Csaba (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.