Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Emlékérmével ünneplik a britek a hatvanéves The Rolling Stonest

A brit királyi pénzverde emlékérmét adott ki a The Rolling Stones brit rockegyüttes megalakulásának hatvanadik évfordulója alkalmából.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 01. 9:36
RICHARDS, Keith; WOOD, Ronnie; JAGGER, Mick
Milánó, 2022. június 21. Ronnie Wood basszusgitáros, Mick Jagger énekes és Keith Richards gitáros (b-j) a Rolling Stones brit rockzenekar Sixty címû európai turnéjának a milánói Giuseppe Meazza Stadionban adott koncertjén 2022. június 21-én. MTI/EPA-ANSA/Daniel Dal Zennaro Fotó: Daniel Dal Zennaro
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új ötfontos érmén Mick Jagger énekes, Keith Richards és Ronnie Wood gitáros, valamint Charlie Watts dobos látható előadás közben. Az együttes neve klasszikus 1973-as betűtípussal szerepel a pénzen.

A rockegyüttes közleményében azt írta:

 

megtiszteltetés, hogy egy hivatalos brit érmén szerepelhetnek, ráadásul a zenekar alapításának hatvanadik évfordulóján.

 

A The Rolling Stones az évforduló alkalmából európai turnét tartott, amely augusztusban ért véget Berlinben.

Az új pénz a királyi pénzverde zenei legendák sorozatának ötödik tagja. A sorozat eddig olyan halhatatlan brit művészeknek állított emléket, mint a Queen, Elton John, David Bowie és a The Who. A sorozat tagjait 15-től 465 fontig árulják a pénzverde honlapján.

Rebecca Morgan, a királyi pénzverde gyűjtői szolgáltatásokért felelős részlegének vezetője elmondta: azt várják, hogy a The Rolling Stones-érme gyorsan keresetté fog válni a gyűjtők és a rajongók körében. Morgan hozzátette: ez az utolsó érmék egyike, amelynek túloldalán még a néhai II. Erzsébet királynő képmása szerepel.

Borítókép: Ronnie Wood basszusgitáros, Mick Jagger énekes és Keith Richards gitáros (b-j) a Rolling Stones brit rockzenekar Sixty című európai turnéjának a milánói Giuseppe Meazza Stadionban adott koncertjén 2022. június 21-én (Fotó: MTI/EPA-ANSA/Daniel Dal Zennaro)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.