Esélyes, hogy Tom Cruise bojkottálja a Golden Globe-ot

Hiába jelölték Golden Globe-ra Tom Cruise idei sikerfilmjét, a Top Gun: Mavericket, a hollywoodi sztár könnyen lehet, hogy nem megy el a jövő márciusi gálára. A színész ugyanis korábban visszaküldte három Golden Globe-ját, miután a Los Angeles Times feltáró cikke a díjátadó előtt ráirányította a figyelmet, hogy a szervezet működésében súlyos etikátlanságok tapasztalhatók – írj a Híradó.hu.

Magyar Nemzet
Forrás: Híradó.hu2022. 12. 13. 13:35
CRUISE, Tom
Cannes, 2022. május 18. Tom Cruise amerikai színész a Top Gun: Maverick címû filmjének világpremierje elõtt a 75. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2022. május 18-án. A Top Gun címû, 1986-ban készült nagy sikerû akciófilm folytatása nem szerepel a fesztivál versenyprogramjában. MTI/EPA/Clemens Bilan Fotó: Clemens Bilan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába jelölték Golden Globe-ra Tom Cruise idei sikerfilmjét, a Top Gun: Mavericket, a hollywoodi sztár könnyen lehet, hogy nem megy el a jövő évi gálára. A színész ugyanis korábban visszaküldte három Golden Globe-ját, miután a Los Angeles Times feltáró cikke a díjátadó előtt ráirányította a figyelmet, hogy a szervezet működésében súlyos etikátlanságok tapasztalhatók – írj a Híradó.hu. 

A tavalyi Golden Globe-gálát nem tudta megrendezni a Hollywoodban akkreditált tudósítók szövetsége (HFPA), mivel a Los Angeles Times feltáró cikke a díjátadó előtt ráirányította a figyelmet, hogy a szervezetnek nincs fekete tagja, és működésében súlyos etikátlanságok tapasztalhatók. 

Számos sztár és stúdió nyomban bejelentette, hogy bojkottálja a gálát, Tom Cruise pedig visszaadta három Golden Globe-ját. 

Az elmúlt évben a HFPA jelentősen kibővítette tagságát, új működési szabályzatot vezetett be, és megújulásának köszönhetően az NBC csatorna ismét vállalta, hogy élőben sugározza a ceremóniát.

Nagy kérdés, hogy Cruise elmegy-e a díjátadóra, hiszen filmje, a Top Gun: Maverick a legjobb drámai film, valamint a legjobb dal díjára is esélyes.

A hollywoodi stúdiók számára a Golden Globe-díj jó figyelemfelkeltés és marketingeszköz az Oscar-gála előtt, amelyet 2023. március 12-én tartanak.

Az eredeti írás Bojkottálhatja a Golden Globe-gálát Hollywood egyik legnagyobb sztárja címen olvasható az Híradó.hu oldalán.

Borítókép: Tom Cruise amerikai színész a Top Gun: Maverick című filmjének világpremierje előtt a 75. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon (Forrás: MTI/EPA/Clemens Bilan)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.