Más Mérce

Emlékszem, amikor a hazai sajtó elsöprő többsége a baloldal kezében volt. Akkortájt az Új Magyarországnál dolgoztam. Pontosabban addig, míg ki nem csinálta az újságot az akkori Horn-kormány.

2020. 03. 28. 6:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormánytól független sajtónak járványügyi vészhelyzet esetén is létfontosságú szerepe van, ám jelenleg nemcsak a köz tájékoztatásáért kell dolgoznia, hanem saját túléléséért is – tájékoztatja az olvasót a Mérce.hu hírportál, mely cikkének ezt az ábrándos címet adja: Túléli-e a független sajtó a koronavírust? A remélt válaszra nemcsak a Mérce várna feleletet, hanem azok az – innen idézem – „alapvetően hirdetésekből élő független portálok is, mint az Index vagy a 444”.

Ez annyiban érdekes, mert jó ideje arról cikkeznek odaát, hogy a „független” sajtót már régóta ellehetetlenítette, bedózerolta a fasiszta Orbán-kormány. Akkor pedig hogyan lehet most veszélyben? Ki érti ezt?

Ha már ellehetetlenítés: emlékszem, amikor a hazai sajtó elsöprő többsége a baloldal kezében volt. Akkortájt éveken át az Új Magyarország napilapnál dolgoztam. Pontosabban addig, míg ki nem csinálta az újságot az akkori Horn-kormány. Gyakran fűtetlen szerkesztőségben dolgoztunk, s voltak napok, amikor nem jelenhettünk meg, mert a nyomda már nem hitelezte tovább a másnapi lap előállítását. A túloldal kajánul a szemünkbe nevetett: hát ilyen a piac!

A Mérce által megkérdezett „baráti” szakértő szerint a túlélés nagy kérdése, milyen retorziók érhetik a „független” sajtót, ha olyan információkat jelentet meg, amelyek szembemennek a hivatalos kormányzati kommunikációval. Miért nagy kérdés ez? Eddig is szembementek, aztán mi történt? Semmi. Harsognak tovább, hajuk szála sem görbül. Na jó, némelyiknek a gerince…

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.