Hol a dohány?

Jól lebukott a határon Legény Zsolt szocialista cigarettacsempész, diplomata-útlevéllel akarta átjuttatni a sokmilliós szajrét Magyarországra.

2020. 12. 12. 6:58
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jól lebukott a határon Legény Zsolt szocialista cigarettacsempész. Csórikám diplomata-útlevéllel akarta átjuttatni a sokmilliós szajrét Magyarországra, ám az ukrán határőröknek feltűnt, hogy az autóján nincs diplomatarendszám. Amikor felkérték, hogy nyissa ki a csomagtartót, sértődötten diplomáciai védelemre hivatkozott, így aztán konzuli jelenlét mellett leplezték le az erős dohányost. A megszeppent fuvaros ekkor már nem volt olyan nagy legény, még aznap este lemondott minden tisztségéről, sőt kilépett az MSZP-ből.

Pártja is megszeppenhetett – vajon miért? –, mert még az életrajzát is leszedte az MSZP.hu-oldalról. Igaz, aki akarta, addigra már megtudta, hogy a hoppon maradt dohányos elnökölte a szocialisták etikai és fegyelmi tanácsát. (– Na és? – mondaná boldogult Horn Gyula.) A parlamentben két cikluson keresztül üldögélt. Mikor épp nem volt képviselő, a cégén keresztül kapott pártmilliókat tanácsadásért. Hogy milyen tanácsokat adott, azt nem tudjuk, mindenesetre cége ellen több végrehajtás indult, legutóbb most szeptemberben.

Az ügyben megszólalt Menczer Tamás külügyi államtitkár is: „Legény Zsolt az MSZP kérésére kapott diplomata-útlevelet, mert – az indoklás szerint – a párt külügyi kapcsolatait szakértőként segíti. […] Azt, hogy a cigarettacsempészet mennyiben segíti a baloldal »külügyi kapcsolatait«, nem pontosan értem.” (Csatlakozom a kommentelőhöz: „A külhoni maffiakapcsolat is kapcsolat.”)

Legényt mindig érdekelte a dohány. Pár éve Hol a dohány? címmel még sajtótájékoztatót is tartott. Azt nehezményezte, hogy késik a szabolcsi dohánytermelők támogatása. Fenyegetően kérdezte: „Hol a dohány?!”

Vicces Legény.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.