időjárás 16°C Fatime 2023. június 5.
logo

Beszélni nehéz

Pilhál György
2021.07.26. 05:59
Beszélni nehéz

Február óta beszédtechnika-órákra jár Déri Tibor, Újpest momentumos polgármestere. A havi 550 ezer forintos számlát a kerület lakói állják, bár erről nem volt szó annak idején a választási kampányban. Sokak szerint ennyi pénzért beszélni tudó polgármestert is szerezhettek volna. Mások amiatt morognak, minek tanul beszélni az, akinek épkézláb mondanivalója sincs. Déri Tibornak mostanában nem terveznek lovas szobrot Újpesten.

Hősünk ennek dacára a tettek embere. Megválasztása után mindjárt az első közgyűlésen ötven embert kirúgott, a helyi médiacégtől mindenkit elzavart, és már az első hetekben kétmilliárd forintnak vert az ülepére. (Igaz, „teljesített” is. Leaszfaltoztatta a 250 méter hosszú Templom utcának azt a 12 méteres szakaszát, ahol a DK-s Varju László képviselői irodája áll.) Az első költségvetése is érdekesre sikeredett, kilencmilliárdos hiányt tervezett – csapata nagyjából ekkora többlettel vette át a kerületet a Fidesz–KDNP-től. Ezután belevágott a nagy garral beharangozott átláthatóműködés-programba. Igaz, azóta kiderült: a programra elkülönített pénzzel sem tudnak elszámolni… Nagyot szólt az is, hogy polgármester úr elvette a helyi rendvédelmi dolgozók év végi jutalmát, akárcsak a fiatal házasok lakáshoz jutásának támogatását – húszéves, pártokon és választásokon átívelő hagyományt dobott a kukába.

Amikor kiderült, hogy az ígéretekből szinte semmi sem valósult meg, elővették a szokásos szlogent: a kormány kivérezteti Újpest önkormányzatát. Az ezt harsogó plakátkampány húszmillió forintba került. Ehhez jön most a beszédtanfolyam ára. A mellébeszélés költségeiről nem is szólva.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.