idezojelek

Lemond a luxusról

Csintalan Sándor is elmondta véleményét minap az Európai Unió Bíróságának múlt heti ítéletéről.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Hogy érdekelt-e bárkit, nem tudom, mindenesetre Csintalan Sándor is elmondta véleményét minap az Európai Unió Bíróságának múlt heti ítéletéről. Pontosabban az elutasító verdikt kormányfői fogadtatásáról.

Kicsit töprengtem, milyen titulussal illessem a KlikkTV-nek nyilatkozó embert, végül a politikai akrobata mellett döntöttem. (Hogyan is nevezném másként azt, aki az ifjonti KISZ-évek után előbb az MSZMP-ért lelkesedik, aztán a Független Szociáldemokrata Pártban kavar, kis szakszervezeti kitérő után pedig az MSZP-t nézi ki magának – 1994 októberében már ő a párt ügyvezető alelnöke, Horn Gyula győzelméről értesülve bukfencet vet a Hősök terén. Mert népi hős ő, munkásszülők parasztgyereke. 2002-ig tart a proletárszerep, ekkor rádöbben, ő valójában polgár, mi más is lenne… Ettől kezdve egy darabig Orbán Viktor odaadó híve, majd a Jobbikot patronáló Simicska mellé szegődik. Aztán hirtelen felindulásból bejelentkezik MSZP-elnöknek, ám régi pártja diplomatikusan elhajtja: „Csintalan pártok felett álló közkincs, egyetlen párt sem sajátíthatja ki maga számára.”)

A sajtkukac ember ezúttal arról próbálta meggyőzni a csatorna nézőit, hogy – őt idézem –: „Orbán Viktor nem tehet mást, minthogy egyre nagyobb hülyét csinál magából. […] Mert azt mégsem mondhatja, hogy kedves nép! A luxemburgi bíróság meghozta döntését, és ezt mi tudomásul vesszük, mert ezzel beismerné azt, amit ez az ítélet állít a kormányról.” (E meggyőződését aztán – hogy tudniillik Orbán Viktor hülyét csinált magából – a folytatásban számolatlanul megismételte.)

Az emelkedett beszélgetés Csintalan mély sóhajával zárult: „Nem engedhetem meg magamnak azt a luxust, hogy besz…rjak.”

Borítókép: Csintalan Sándor (Fotó: MTI / Kovács Tamás)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.