időjárás 21°C Amália 2022. október 7.
logo

A hordó tetején

Pilhál György
2022.09.13. 05:59
A hordó tetején

„Még mindig 60 ezer nyugdíjas kap 40 ezer forintnál alacsonyabb havi ellátást, egymillióé pedig nem éri el a 140 ezer forintot” – tájékoztat kedves mindnyájunkat Gy. Németh Erzsébet DK-s honanya, majd mindjárt segít is értelmezni az MTI–OS hírét. Eszerint az orbáni megszorítások, adóemelések, infláció és rezsiemelés kilátástalan helyzetbe sodorta a magyar nyugdíjasokat, akik „Orbán miatt fognak éhezni”.

Pénzügyi kisokos

Az elmúlt héten Békesi László vizionált az Orbán-kormány várható összeomlásáról.

A wellnesshoteles pihenőkkel tarkított 2012-es MSZP-éhségmenet óta, ha tehetem, mindig elolvasom ezeket „a nép nevében” megfogalmazott baloldali vádiratokat. Főképp, hogy megtudjam, történt-e érdemi változás a hazai ellenzék szellemi állapotában. Innen nagyon úgy látni, leépülésük visszafordíthatatlan, változatlanul a lumpenproletariátus irigységére spekulálva próbálnak híveket szerezni. Az a sodró erejű demagógia, amely belengi ezeket a kommentárokat, az ötvenes évek szemináriumain is dobogós lett volna. „A DK követeli, hogy a kormány hozza előre a novemberi nyugdíjemelést! […] Amíg Orbán van, addig válság is van!” – süvíti a hordószónok asszony, újfent bizonyítva virtuális kórlapjának bevezető passzusát: nem tolongott, amikor az észt porciózták.

A lányok angyalok

A Momentum EP-képviselői azért dolgoznak, hogy Magyarország ne kapja meg a neki járó pénzeket.

Persze a kommentelők gyorsan helyre teszik: „A nyugdíj nagysága két dologgal arányos, kiskezit csókolom, a szolgálati idővel és a befizetések nagyságával – írja egyikük. – Ezek az emberek vagy keveset dolgoztak, vagy feketén.” Egy másik azt magyarázza, Erzsike falvédőszövegeivel csak a hülyéket lehet megszédíteni, az meg nem szép dolog. Egy harmadik azon mereng, miért éppen Gy. Németh Erzsébetet szerepeltetik éhezés témakörben…

Borítókép: Gy. Németh Erzsébet (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.